146223689_3761272593961581_4419577710135878082_n

El Pinós acollirà la cloenda de les III Jornades Coeduca ‘Canviem la Mirada’

  • Les cinc sessions previstes enguany per CEFIRE Elda es desenvoluparan entre el 14 d’abril i el 12 de maig i es podran seguir online.
  • L’última serà al Pinós, amb una ponència de l’educadora social Marina Marroquí i una taula redona sobre el paper dels coordinadors d’igualtat i convivència.
  • Este dimecres van presentar les activitats l’edil d’Igualtat, María José Moya, i l’assessora d’educació inclusiva de CEFIRE Elda, Esther Pérez.

Amb l’objectiu de millorar la comunicació entre el professorat i les famílies sobre la coeducació, la igualtat i la convivència, així com abordar la problemàtica de la violència de gènere des de diferents enfocaments, el CEFIRE d’Elda ha tornat a organitzar, amb la col·laboració dels ajuntaments de Monòver, Elda, Petrer, Villena i el Pinós, unes jornades que pretenen satisfer les necessitats de formació, tant a nivell docent com social, a través de diverses sessions que tindran lloc en aquestes poblacions.

El contingut de les jornades va ser presentat ahir en Radio Pinós per l’edil d’Igualtat, María José Moya, i l’assessora d’educació inclusiva de CEFIRE Elda, Esther Pérez.

Per a Esther Pérez, assessora d’educació inclusiva de CEFIRE Elda, es tracta de donar continuïtat a les edicions precedents i continuar posant el focus en el desenvolupament d’accions que promoguen àmbits de convivència que eviten casos de violència de gènere, no sols en l’àmbit escolar, també fora dels centres educatius.

Per a l’edil María José Moya, aquestes xarrades tenen com a objectiu continuar formant i sensibilitzant a la comunitat educativa (incloent tant a docents com a famílies), amb la finalitat d’aconseguir la plena igualtat de gènere i combatre actituds que no ajuden en res.

Esther Pérez ha encarregat de desgranar la programació de conferències i taules redones que s’han previst, tot això en cinc sessions, que tindran lloc a Monòver (el 14 d’abril), Elda (el 21 d’abril), Petrer (el 28 d’abril), Villena (el 5 de maig) i es clausuraran al Pinós (el 12 de maig). Unes sessions que es portaran a terme entre les 17.30 i les 20.30 hores.

Al llarg de les sessions hi haurà ponències molt interessants que oferiran eines i donaran a conéixer pràctiques i experiències inclusives, abordant temes com la incorporació de la perspectiva de gènere a l’escola i en la família, l’acció tutorial com a prevenció de la violència de gènere, o la diversitat afectiva, identitat de gènere i familiar en l’àmbit escolar i familiar. D’això s’encarregaran ponents de la talla d’Andrés González Bellido, Aida Carrillo García, Carmen Ruiz Repullo, Yolanda Domínguez, Trini Moreno, Mari Cruz Pla o Marina Marroquí, qui s’encarregarà de l’última de les ponències, prevista per al 12 de maig al Pinós.

Segons explica la regidora d’Igualtat, serà molt interessant escoltar l’educadora social Marina Marroquí, ja que és una activista i supervivent de violència de gènere i té una gran experiència després de si, perquè porta molt temps parlant i realitzant tallers sobre aquesta matèria en instituts de tot el país. “Tenia la data lliure i estem encantades que puga estar al Pinós aqueix dia. Fins als 19 anys va patir violència de gènere i pot aportar molt en la seua ponència, perquè ha canviat molt la percepció d’aquest problema, sobretot amb l’entrada en lliça de les xarxes socials. Per això volem escoltar-la i que ens proporcione les ferramentes que ens permeten detectar i afrontar aqueixa violència a l’aula, a casa, al carrer… perquè és interessant abordar el tema des de tots els punts de vista”, comenta María José Moya.

En la jornada de clausura també hi ha prevista una taula redona, si bé encara no està tancat qui participarà en ella. El tema que s’abordarà serà la figura dels coordinadors d’igualtat i convivència (CIC), per l’important paper que exerceixen. La idea és comptar amb les experiències dels qui duen a terme aquesta labor, com és el cas de les pràctiques coeducatives que desenvolupa la mestra pinosera Toñi Perea en el CEIP Sant Antón.

El professorat ja pot inscriure’s per mitjà de la plataforma digital de CEFIRE i les famílies el podran fer conforme es publiquen els cartells anunciant les jornades, en els quals s’indicarà el link o enllaç a través del que es podrà accedir a la retransmissió en línia o l’aforament màxim en el cas de poder desenvolupar també l’activitat de manera presencial. A més, s’aprofitarà per a publicitar aquestes activitats les webs i xarxes socials dels municipis participants perquè tant el professorat i les famílies puguen accedir a cadascuna de les ponències.

L’edil María José Moya espera que aquestes jornades desperten interés, donat el nivell dels qui intervenen. Per a ella, “és un gust treballar amb el CEFIRE. Després d’haver de suspendre les activitats previstes l’any passat per la pandèmia, enguany s’ha pensat la millor manera de dur a terme estes jornades en un format online i mixt”. Per això, agreix al CEFIRE la seua predisposició per a poder dur a terme aquest tipus d’activitats amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca, amb la finalitat de saber com educar correctament en igualtat als xiquets i xiquetes en edat escolar.

III Jornada Coeduca “Canviem la Mirada”

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?