Cartell activitats 8 de març 2021

Celebracions del 8 de març en l’institut del Pinós.

Amb motiu del 8 de març Dia Internacional de la Dona, des de la Coordinadora d’Igualtat de l’Institut d’Ensenyament Secundari “José Marhuenda Prats”, han programat diverses activitats dirigides a tot l’alumnat del centre.

Es podran contemplar dues exposicions, titulades Dones en L’Ombra i Dones en L’Esport.

 l’objectiu de la activitat Dones en  l’ombra es treballar una sèrie de dones que es van haver d’ocultar baix un pseudònim masculí per poder realitzar la seua activitat professional (la majoria són escriptores). A cada tutor/a se li ha assignat  una dona diferent per treballar amb el seu grup. Als alumnes solament se’ls facilitarà el pseudònim masculí i hauran de buscar la identitat femenina que s’oculta baix eixe nom. Després, hauran de recollir la informació més rellevant i ficar-la sobre la silueta femenina que estarà tapada amb una silueta masculina on trobarem el pseudònim. Aquesta activitat està organitzada per la Comissió d’Igualtat i Convivència del centre i col·laboren tots els tutors i les tutores de l’institut. Estos treballs s’exposaran en les portes de les aules de manera que la setmana del 8 al 12 de març tota la comunitat educativa podrà descobrir quina personalitat femenina s’amaga darrere de cada pseudònim masculí.

 La segona activitat titulada Dones en l’esport te com a objectiu donar visibilitat a les dones en l’esport, un àmbit que encara està molt masculinitzat. Per això, els alumnes de 4t i 1r de batxillerat, amb la coordinació de la seua professora d’Educació Física, Ana Bedrina, han organitzat aquesta exposició. Els alumnes han fet la cerca de diferents dones  de l’àmbit de l’esport, després han preparat una foto en tamany A3 i han inclòs la informació més rellevant. Aquesta exposició s’ubicarà en la planta baixa de l’IES José Marhuenda Prats des del 8 fins el 31 de març.

A més de les activitats organitzades des del centre, també conviden a l’alumnat a participar dels actes organitzats des de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament del Pinós.

 

 

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?