10-03-2021 VISITA LYDIA SEMPERE AL CEIP SAN ANTÓN (61)

La pilot Lydia Sempere trasllada als escolars del CEIP San Antón que es pot pilotar superar qualsevol obstacle

  • Patix una malaltia auditiva que no li ha impedit ser la primera dona pilot en el campionat d’Espanya de Turismes

El CEIP San Antón ha rebut hui la visita de Lydia Sempere, una pilot que pateix hipoacusia, encara que la seua malaltia auditiva no li ha impedit cumplir el seu somni de competir al volant, i més fer-ho en un esport molt masculinitzat.

La visita ha estat preparada des del departament d’esports del centre escolar, dins les activitats que està portant amb motiu del mes de la dona.

Al llarg del matí s’han portat a terme xarrades dirigides als diferents cicles, totes elles al pati del centre, i en elles, Lydia Sempere ha contat la seua experiència personal i profesional, afirmant que el seu objectiu és pilotar sense barreres. Eixa és la vida i el missatge que defén dia a dia, cada vegada que puja al seu cotxe de carreres.

Després de pilotar karts durant molts anys ara ha donat el pas de pujar a categories superiors i s’ha convertit en pilot del campionat d’Espanya de Turismes.

La pilot va nàixer amb una sordera bilateral profunda, hipoacusia, i molt prompte va haver d’acostumar-se a portar un implante coclear per a poder escoltar be. Però esta disfunció auditiva no li ha impedit aconseguir i lluitar pel seu somni: ser pilot d’automobilisme.

Com els ha explicat, quan no pots escoltar el teu contrari en una carrera és molt complicat controlar per on ve i perds la sensació de preveure per on t’avançarà.

Lydia Sempere ha ensenyat el seu casc personalitzat, que està adaptat per a que siga compatible usar el seu sistema d’audició, un pas endavant per a ella, gràcies al suport que li va donar el pilot Marc Gené.

Sempere aspira a ser la primera dona que guanya el Campionat d’Espanya de Turismes i li agradaría ser exemple per altres xiques i dones a qui els agrade el món del motor i la conducció de competició.

Les activitats també inclouen una visita a la seu de l’Associació “Iguals i sesnse traves”.

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?