- La inauguració de l’Espai de la Igualtat al Pinós ha coincidit amb l’aprovació de la llei Trans.
L’espai de la Igualtat ha sigut inaugurat per la edil d’Igualtat i LGTBI, Mª José Moya, i de Cultura i Joventut, Silvia Verdú en un dia molt important en què s’ha aprovat la coneguda com a Llei Trans, l’avantprojecte de llei per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets LGTBI.
Encara que el fons bibliogràfic comptava amb un ampli nombre de referències tant bibliogràfiques com audiovisuals relacionades amb la diversitat, des de la Regidoria Igualtat i LGTBI, en col·laboració amb la de Cultura i Joventut, han treballat conjuntament perquè la Biblioteca Pública Municipal “Maxi Banegas” comptara amb un espai específic destinat a este tipus de publicacions.
La idea va sorgir a través de Mª José Moya, Regidora d’Igualtat i LGTBI que va decidir destinar l’ajuda concedida a través del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, que ofereix el Ministeri d’Igualtat: “Este any 2021 l’he volgut destinar al fons bibliogràfic per a donar més visibilitat a la Igualtat, i més accessible a tota la ciutadania”, afirmava Moya en la presentació d’aquest nou projecte. L’any passat aquesta ajuda es va destinar a cursos de formació.
Les dues regidories, LGTBI i Cultura, han treball de manera intensa, al costat de les tècniques de la biblioteca, Clara Pérez, Ana Bel Pérez i Paqui Albert, perquè hui dimarts, 29 de juny, vera la llum este, Espai de la Igualtat, que compta amb un total de 250 referències, 30 elles de nova adquisició, gràcies a l’ajuda concedida pel Ministeri. La regidora d’Igualtat i LGTBI, Mª José Moya, també ha volgut felicitar a les tècniques de la biblioteca, “gràcies per la vostra professionalitat que ha fet possible que hui tinguem este nou espai”.
L’Espai de la Igualtat ja està disponible a la biblioteca i compta amb un cartell i disseny molt visual, amb sis personatges creats amb forma geomètrica en colors primaris i secundaris, realitzat per la pintora pinosera Andrea Brotons, per a què tots i totes les usuàries de la biblioteca el puguen veure i identificar.
Este espai abasta molts trams d’edat i diversitat temàtica, des de feminisme, violència de gènere o racisme entre altres.
A més també s’ha creat una guia de lectura que pretenen siga itinerant i no sols es puga visionar a la biblioteca, sinó també a casa o en els centres educatius, a través de la motxilla viatgera, perquè totes les persones puguen gaudir d’estes llibres relacionats amb la diversitat. També s’ha creat un codi QR, que permet accedir al tot el contingut d’esta guia, disponible en la Biblioteca Pública Municipal “Maxi Banegas”.
Des de la biblioteca porten anys treballant amb les diferents regidories, així com amb la Plataforma el Pinós Contra la Violència de Gènere, donant visibilitat a la igualtat, a través de tallers, novel·les o contes infantils des d’una visió de gènere.
Per a l’arxivera municipal, Clara Pérez, “a través d’aquest espai es donarà més visibilitat a tota la col·lecció de la qual disposa la biblioteca del Pinós, tant literària, com audiovisual, en la qual tampoc falten exemplars en els quals es parla del bullying, o el racisme”.
Després de la presentació de l’activitat s’ha pogut gaudir d’un contacontes, “El cofre de la Igualtat”, celebrat al pati del Centre Cultural a càrrec de Rebombori Cultural.
Consulta ací el catàleg o descarrega-te’l en format pdf
[pdf-embedder url=”https://vivir.pinoso.org/wp-content/uploads/2021/06/GUIA-LECTURA-ESPAI-IGUALTAT-COMPLETA.pdf” title=”GUIA LECTURA ESPAI IGUALTAT COMPLETA”]