El pròxim curs escolar 2021/2022, l’alumnat del CEIP Santa Catalina disposarà d’illes de compostatge gràcies al projecte que està realitzant el Consorci de Residus Crea, en els diferents centres educatius dels 14 municipis de l’àrea.
Per tal motiu, i incloses en les activitats de la Setmana Verda que celebra el CEIP Santa Catalina, els alumnes de cinqué curs, van assistir aquest dijous a una xarrada a càrrec de Maria Obiol , Formadora del projecte de compostatge comunitari.
Durant l’activitat l’alumnat s’ha encarregat de col·locar la compostadora en la zona d’horts ecològics , coneixent tot el procés de creació del compostatge, l’aportació dels residus orgànics que ha d’estar separada correctament així com els diferents materials que s’utilitzen com són el tamís, termòmetre o l’airejador entre altres. La part teòrica s’ha impartit a l’aula a l’aire lliure del centre, on en tot moment l’alumnat ha interactuat.
El compostatge és una manera de conscienciar a l’alumnat sobre diversos conceptes com l’economia circular i la separació de residus.
Els materials que es poden gestionar a través del compostatge comunitari són: restes de fruites, restes de verdures, restes d’aliments crus i cuinats (incloent carn i peix), lactis, pasta, arròs, corfes de fruita seca, flors i plantes, pòsits de café i infusions, tovallons de paper tacades de matèria orgànica, corfes d’ou, petxines de crustacis, etc.
Els residus orgànics suposen un 40% del total de residus que es generen en els habitatges.