03-06-22 PRESENTACIÓN LIBRO MALEÏTS FEIXISTES (28)

Nova presentació literària al pati del Centre Cultural.

‘Maleïts feixistes’ narra la història d’una dona rural que va patir una guerra i va sobreviure a una dictadura a principis del segle XXI. El seu autor és José Antonio Quesada Coves, que té dues novel·les publicades: ‘El tren de los sueños rotos’ i ‘El último rey de África’. ‘Maleïts feixistes’ es tracta de la seua primera obra en valencià.

La Biblioteca Pública Municipal ‘Maxi Banegas’ aposta també per les obres en valencià, com la que s’ha presentat esta mateixa vesprada, a la qual no han faltat les tècniques de la Biblioteca.

Una presentació que ha estat acompanyada amb la música de la guitarra de Juan Carlos Pérez Martínez, creant una espècie de performance que ha tractat d’introduir al públic en l’ambientació que recrea el llibre.

Es tracta d’un relat de lluita, supervivència i justícia social, que mostra alguns dels problemes més rellevants de la nostra societat. Una novel·la d’actualitat que no deixarà indiferent a ningú.

L’obra ens trasllada fins a Elx, a principis del segle XXI.

La iaia Maria ja no és aquella dona autosuficient i comunista que va patir una guerra i va sobreviure una dictadura. Malgrat tot, la vella llauradora encara viu a soles i feliç a la seua casa de camp. Però un greu esdeveniment fa que el seu món canvie. Amb l’amor de la filla, Assumpció, i de la neta, Marga, la iaia procura tornar a la vida de sempre.

És aleshores quan una malaltia inesperada, la crisi econòmica del 2008 i les difícils relacions familiars provoquen que el caràcter lluitador de Maria intente imposar-se més que mai.

José Antonio Quesada Coves és Llicenciat en Història i professor de secundària. Ha estudiat a l’Escola d’Escriptors de Madrid, a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i és membre de la Asociación Literària y Cultural “Escritores en su Tinta”.

Uneix dues de les seues passions impartint tallers d’escriptura creativa entre la joventut.

Per a l’autor José Antonio Quesada, el llibre “és un homenatge als nostres majors i especialment a les dones rurals”. La novel·la va ser creada fa any i mig, compta amb 4 edicions i ha rebut un gran suport per part dels lectors.

FOTOS

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?