29-09-2022 PONTE EN LA PIEL DEL OTRO (5)

Jornada de conscienciació: “Posa’t en el lloc de l’altre. Per un poble accessible”

Un grup de més de 50 persones ha pogut comprovar en primera persona les dificultats que afronten en la vida quotidiana les persones amb mobilitat reduïda al Pinós. En cadira de rodes, per uns minuts, han sentit en la seua pròpia pell les limitacions de les persones amb alguna mena de discapacitat troben a l’hora de realitzar accions habituals del dia a dia.

Es tracta de l’activitat “Posa’t en el lloc de l’altre. Per un poble accessible” inclosa en la programació de la Setmana Europea de la Mobilitat al Pinós organitzada per les regidories de Medi Ambient i Cultura amb la col·laboració dels col·lectius Iguals i Sense Traves, COCEMFE i les entitats de Creu Roja Pinós-Alguenya, Centre de Salut, Geriàtric i Tercera Edat que han cedit les cadires de rodes per a l’activitat.

Per a l’edil de Medi Ambient i Cultura, Silvia Verdú, l’objectiu no és un altre que continuar fent passos per a aconseguir un municipi «igual per a tots». Per aquest motiu s’ha représ esta activitat que uneix conscienciació i activitats lúdiques, amb el propòsit de mostrar a la ciutadania, i especialment als més xicotets, les necessitats de les persones amb alguna mena de mobilitat reduïda, tant si és en cadira de rodes o persones que necessiten de caminadors. També ha servir per oferir una visió objectiva als gestors municipals per a tractar de posar-li solució a les barreres que encara es troben al poble.

El recorregut ha partit des del Jardí Municipal,continuant pel parc de Les Dàlies, els carrers Murcia i Calderón de la Barca, finalitzant al parc biosaludable. En posar-se en la pell de l’altre, els participants, entre els quals estaven les regidores Silvia Verdú i Mª José Moya, han oferit una visió crítica del poble, anotant els punts problemàtics que s’han trobat en el seu camí com la falta d’accessos al passeig i part del recorregut fins a Calderón de Barca, és en este carrer recent ment rehabilitat on si han comprovat que tant les voreres com els accessos aprovaven la proba, mentre que al parc biosaludable accedir a les màquines d’exercici ha sigut pràcticament impossible.

De tot allò, la primer Tinent d’Alcalde Silvia Verdú, ha pres nota per a traslladar amb fotografies documentades a la regidoria d’obres per començar quant ans a millorar estes deficiències.  

Al parc Biosaludable la regidoria d’Esports ha realitzat una sèrie de jocs i exercicis en els aparells biosaludables tancat la jornada amb un berenar per a totes les persones que han participat en esta jornada de conscienciació.

Esta iniciativa pretén conscienciar de la necessitat de trencar barreres perquè el nostre municipi es convertisca en un referent d’accessibilitat en la vida quotidiana i en el turisme.

Imatges 

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?