26-12-2022 90 aniversario bodegas pinoso (1)

Brillant commemoració del 90 aniversario de Bodegas Pinoso

  • L’acte s’ha celebrat esta vesprada a la sala polivalent de la Casa de Don Pedro

 

L’Espai Cultural i Turístic Casa de Don Pedro ha acollit, hui dilluns, l’acte commemoratiu dels 90 anys d’història de La Bodega de Pinoso Coop. Amb un esdeveniment que s’ha fet coincidir amb les festes nadalenques.

Bodegas Pinoso i l’Ajuntament del Pinós, a través de l’àrea d’Agricultura, han volgut que l’acte tinga com a vertaders protagonistes als socis i sòcies, pel seu compromís amb l’entitat. De fet, la major part de les més de 70 persones que han assistit ho eren o mantenen un lligam amb el celler, i a ells s’han unit personalitats del món vitivinícola que també han segut convidades.

La regidora María José Moya ha segut la persona encarregada de presentar l’acte, que ha inclòs la projecció d´un vídeo sobre la trajectòria i la filosofia de l’entitat vitivinícola.

En representació de la DOP Alacant ha intervingut el gerent Eladio Martín Aniorte, qui ha disculpat l’absència del president José Joan Reus i ha felicitat a la cooperativa pinosera pels seus 90 anys de trajectòria, destacant que l’aposta modernitzadora de l’entitat està donant resultats, com que l’últim any ha incrementat en un 25% el volum de vi embotellat. “Estem molt contents de col·laborar en tot el que se celebra en aquesta localitat entorn dels seus cellers i especialment en la cooperativa del Pinós. Quin orgull i satisfacció poder reconéixer eixe treball de cooperació per mantenir el patrimoni del Pinós i del Vinalopó, la seua vinya, amb una varietat única al món, com es la Monastrell”.

La regidora d’Agricultura, Silvia Verdú, ha destacat la col·laboració que mantenen l’Ajuntament del Pinós i Bodegas Pinoso, recordant que des de 2019 l’alcalde li va donar la possibilitat de portar la regidoria. Ho va fer sent conscient de “la capacitat que tenen els agricultors i les agricultores per lluitar per les seues terres, sempre he estat i estic rodejada de persones agricultores, i durant tot l’any fins que arriba el moment de la collita és un patiment continu”.

Com ha comentat, “una de les coses més importants en les que hem treballat i continuem és en les obres del Post transvasament Xúquer-Vinalopó” i també s’ha referit a projectes com el banc de terres o els cursets que s’han fet per evitar que ers perden oficis especialitzats del camp. A més, ha donat l’enhorabona a Pepe Cerdá com a president, la seua directiva i el seu equip de professionals pel treball que estan fent.

El president de La Bodega de Pinoso COOP, José Cerdá, ha agraït a l’alcalde haver proposat realitzar aquest acte i ha basat la seua intervenció en els documents que guarda l’entitat, llibres d’actes que recullen curiositats que volia compartir, “perquè 90 anys no es compleixen tots els dies”. De fet, ha recordat que la cooperativa del Pinós, inaugurada en 1932, “és la més antiga de la província d’Alacant. N’hi havia una, la de Monòver, que tenia tres anys més que la nostra, però per desgràcia es va declarar en suspensió de pagaments i va tancar fa uns anys”.

També ha intervingut en l’acte Javier García, director tècnic de Bodegas Pinoso, qui ha explicat cóm ha segut el canvi que ha experimentat l’entitat en les últimes dècades, amb el projecte de modernització d’instal·lacions, la implantació d’una ambiciosa estratègia comercial i sobretot per l’aposta pels vins de qualitat, que no hagera pogut ser possible sense la col·laboració de les persones que saben el que és estar pendent de les vinyes, agricultors i agricultores que van entendre en el seu moment que era un pas endavant que calia donar.

L’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, ha felicitat l’entitat pels seus 90 anys de trajectòria i per seguir sent una de les entitats del municipi que manté una de les senyes de l’essència del Pinós. De fet, ha començat dient que “complir 90 anys és una cosa que mereix ser celebrat en gran, encara que segur que ho serà molt més quan en 10 anys ens tornem a reunir per a commemorar el primer centenari de Bodegas Pinoso”.

“Som terra de Monastrell, encara que hi ha moltes altres varietats que s’han aclimatat perfectament al terrer que trepitgem cada dia, que han contribuït a diversificar els tipus de vi que podem tastar per a delícia dels millors paladars”, ha comentat Azorín, qui ha acabat anunciant que “l’Ajuntament i el poble del Pinós volen homenatjar l’entitat vitivinícola per aquest aniversari, i el farà dedicant el cartell anunciador dels actes del Villazgo de 2023 a Bodegas Pinoso, recuperant una fotografia dels seus primers anys de marxa”.

En acabar l’acte s’ha servit un vi d’honor al pati de la Casa de Don Pedro, amb productes de la zona i, com no, alguns dels vins que elabora l’entitat: “Cristatus” rosat, “Pinoso Clásico” i “Camarillas”, el nou vi de l’entitat.

FOTOS

90 Aniversari Bodegas Pinoso.mp4

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?