17-03-2023 ANIVERSARIO GERIÁTRICO (122)

Vesprada de festa per commemorar el primer aniversari de la Residència Geriàtrica del Pinós

Ara fa un any començava a prestar servei la Residència Geriàtrica Onacare del Pinós, que un any després de la seua obertura ja està funcionant a ple rendiment.

Per a commemorar-ho, des del propi centre s’ha preparat una gran festa, que han anomenat Gala dels Óscar, i les famílies que han accedit al centre per la porta principal s’han trobat amb una catifa roja i estrelles amb els noms de les persones usuàries.

En l’acte s’han projectat dos vídeos per recordar com ha segut el primer any en funcionament i les activitats realitzades al centre geriàtric, pero el principal protagonisme ha segut per a les persones usuàries que, juntament amb el personal del centre, han interpretat escenes de diverses pel·lícules en vídeo, encara que el sol que entrava per les finestres ha dificultat veure les projeccions.

Per això, la directora de la residència, Carmen Martínez, que es mostrava orgullosa de cóm s’estava commemorant l’efemèride, ha comentat que les famílies tindran una copia de les pel·lícules on han intervingut els usuaris i usuàries.

Per a que fora una gala dels Òscar completa també s’ha fet el lliurament de les estatuetes i les treballadores han preparat un ball sorpresa.

Ha segut una vesprada fantàstica, on no han faltat les rialles, l’alegria i la celebració, en la qual han pres part més d’un centenar de persones, entre residents, familiars, equip de treballadors i autoritats dels quatre municipis que van promoure el projecte, La Romana, L’Alguenya, El Fondó dels Frares i El Pinós.

Per a la directora de la residència, Carmen Martínez, el treball que es fa cada dia és conegut per les famílies de les persones residents, a qui ha agraït el seu suport, i també ha mostrat la seua satisfacció pel bon acolliment de la ciutadania pinosera, que ha fet que els usuaris i usuàries que se senten part de la vida social del municipi.

Per a Cinta Pasqual, és una satisfacció complir un any, encara que ha segut un temps complex, però “volíem que l’aniversari fora el reflex de tot el treball d’un any fins arribar a hui, que ja estan al 100% amb totes les places ocupades i es compta amb una plantilla de 49 professionals per atendre 83 persones”.

Els representants municipals han tingut paraules de felicitació per a l’equip humà, agraint-li el seu esforç i dedicació als nostres majors, i en el cas de l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, “veure a totes les families amb les persones usuràries d’este centre em sembla bonic i emotiu al mateix temps, el que demostra que la residència era una necessitat real en la comarca, que és de veres que va costar molt posar en marxa, però eixe enorme esforç ha merescut la pena, perquè “es pot comprovar que les persones que viuen ací estan completament integrades en la vida social i cultural del municipi”.

La residència assistida del Pinós (amb 83 places públiques) presta serveis residencials a tota la Mancomunidad de la Vid y el Mármol, amb unes instal·lacions equipades amb les últimes tecnologies necessàries per a dur a terme la cura assistencial de les persones majors. Per a fer-ho possible compta amb habitacions individuals, dobles, zones comunes, sales de fisioteràpia i unitats de convivència.

FOTOS

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?