WhatsApp Image 2023-03-31 at 12.08.59 (1)

El ple recolza per unanimitat la declaració institucional del 8 de Març, Dia de la Dona

En la sessió plenària de hui s’ha aprovat la declaració institucional del 8 de Març, Dia de la Dona, que s’ha encarregat de llegir l’edil d’Igualtat i LGTBI+, María José Moya.

El text reivindica continuar avançant perquè desapareguen les desigualtats, la discriminació i la violència a les dones pel fet de ser-ho, recordant que Espanya és actualment un referent en matèria d’igualtat, sent exemple per a altres països el marc normatiu i la ferma defensa dels drets de les dones, destacant la importància de treballar en tots els àmbits, també el municipal. “Des de l’àmbit local hem de seguir amb el compromís de construir una societat igualitària, que garantisca els drets de totes les persones, així com la participació activa en la vida local”.

Per això, la declaració proposa intensificar els esforços en el desenvolupament de polítiques encaminades a fomentar l’ocupació, l’apoderament i l’educació per a la igualtat d’oportunitats. També incorporar la perspectiva de gènere en tota l’activitat local i establir una coordinació adequada entre les diverses àrees dels governs locals, i actualitzar els sistemes i protocols d’actuació en el desenvolupament de les polítiques d’igualtat en coordinació amb totes les entitats implicades.

Una altra de les propostes és plantejar sistemes de recopilació de dades desagregades per a comprendre i abordar les desigualtats de gènere perquè, de la seua anàlisi, puguem oferir una resposta apropiada i eficaç, així com ampliar el sistema d’atenció a les víctimes de totes les formes de violència masclista contra les dones en el marc de les nostres competències, avançant en la millora dels sistemes de detecció precoç, situant en el centre de totes les mesures els drets de les víctimes i el seu apoderament, i atés el reconeixement al dret de reparació de les víctimes.

Aquest text és el mateix que va ser llegit en les commemoracions del dia 8 de març, coincidint amb la inauguració de les balconades de la dona, que fins hui han decorat diversos carrers del centre urbà.

L’alcalde Lázaro Azorín ha felicitat l’edil per la programació d’activitats que s’han dut a terme durant aquest mes de març, destacant especialment l’homenatge a les dones del comerç local, i ha donat les gràcies a les persones i col·lectius que han pres part en tots els esdeveniments.

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?