WhatsApp Image 2023-04-23 at 16.26.24

Novelda acull una nova edició de la Trobada d’Escoles en Valencià

La ciutat de Novelda va acollir ahir la XXVa Trobada d’Escoles en Valencià de les Valls del Vinalopó, organitzada per Escola Valenciana, la Coordinadora per la Llengua Terres del Vinalopó, l’Ajuntament de Novelda i centres educatius, professorat, famílies i activistes del territori, amb la participació de més de 3500 persones.

Per a la presidenta de Terres del Vinalopó i vicepresidenta d’Escola Valenciana, Immaculada Garrigós i Albert, “les Trobades representen un eix vertebrador del territori que fa possible a comunitats educatives, col·lectius, institucions i altres agents compartir espais d’estima, treball, defensa i gaudir de la llengua i la cultura”, per la qual cosa ha destacat la lluita històrica, encara vigent, de centres, professorat, alumnat, famílies i activistes per l’ensenyament públic, de qualitat i en valencià a la comarca. 

Els actes van començar amb un esmorzar popular, que va donar pas a la cercavila amb els nans i gegants, les colles de dolçaina i tabal, grups de danses populars i Muixeranga. A continuació, van tindre lloc els parlaments institucionals, més de 30 tallers escolars, activitats d’animació lectora, fira del llibre i exposició de dibuixos, entre altres activitats. Tot seguit, les persones assistents van gaudir de l’actuació del Conservatori professional de dansa de Novelda i el concert de La Gira d’Escola Valenciana a càrrec del grup Iruixa+Skargots. Per a finalitzar la jornada, es van lliurar els premis del Concurs literari d’aforismes del Vinalopó. 

En aquest esdeveniment van participar cent centres educatius, colles de música i dansa populars, col·lectius socials i culturals, editorials i altres entitats del territori. Entre les autoritats, la vicepresidenta d’Escola Valenciana, Imma Garrigós i Albert; el director territorial de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, David Vento Diéguez; l’alcalde i els regidors de Normalització Lingüística i Educació de Novelda, Fran Martínez Alted, Ivan Ñiguez Pina i Bartolomé Úbeda Fernández, respectivament. També Brauli Montoya Abad, de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; i el vicepresident del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, Jaume Fullana Mestre.

A més, van assistir la regidora d’Educació i Normalització Lingüística de Petrer, Sabina Sendra Marco; la regidora d’Educació del Fondó de les Neus, Mara Teresa Senabre Cerdà; les regidores d’Educació, Joventut i Cultura de Monòver, Pilar Seller Maestre, Verónica Amat Bello i Júlia Tortosa Corbí, respectivament; l’alcalde i la regidora d’Educació del Pinós, Lázaro Azorín Salar i Silvia Verdú Carrillo; l’alcalde i el regidor d’Educació de la Romana, Nelson Romero Pastor i Enrique Rico Pérez; les regidores d’Igualtat i Joventut de l’Alguenya, María Àngeles Parda Rebollar i Eva Bernal Martínez, així com la regidora d’Educació de Montfort, Mari Carmen Ramírez Terol. A més de Leo Pomares Gonzalo, de la Federació d’Educació CCOO PV, i Ángel Ruiz Ramírez, de l’STEPV – Intersindical Valenciana; Lletra Impresa, Edicions del Bullent, Andana Editorial i Iglú Editorial.

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?