20-07-2023 CONCURSO DE PIANO (48)

Luis Muñoz, de Mutxamel, guanya el VII Concurs de Piano “Villa de Pinoso”

  • El certamen s’ha celebrat esta vesprada i han pres part nou alumnes del curs de piano que finalitza demà.

 

Després d’una intensa vesprada de música al Teatre-Auditori “Emilio Martínez Sáez”, el mutxameler Luis Muñoz s’ha convertit en el guanyador absolut de la setena edició del Concurs de Piano “Villa de Pinoso”, imposant-se en la primera categoria d’un certamen on han participat nou de les persones que participen en la vint-i-cinquena edició del curs de piano que organitza cada estiu la Societat Unió Lírica Pinosense.

Com l’any passat, esta edició del concurs comptava amb prop de 5.000 euros en premis per a les dues categories establides. La A per a pianistes que no superen els 25 anys i la B per a pianistes menors de 16 anys.

El guanyador, que ha interpretat peces de Bachm Beethoven i Debussy, ha obtingut un premi de 2.500 euros atorgats per l’empresa Tempopianos per a la compra d’un piano de cola, més 450 euros atorgats per les empreses Conecta-3, Comerfonsa, Nodax i Restaurant Casa la Música, i un concert com solista amb la Unió Lírica Pinosense.

El segon premi de la primera categoria, dotat amb 300 euros donats per Inversiones La Terreta, ha segut per a Sofía Pastor, mentre que Lucía Carrillo ha guanyat el premi especial de 250 euros per a la millor interpretació local que atorga la Regidoria de Cultura i Joventut, com fa un any.

La primera posició en segona categoria ha segut per a Cristina Arbona Elvira, de Benidorm, que obté 800 euros atorgats per l’empresa Tempopianos per a la compra d’un piano vertical, 350 euros atorgats per l’Associació Cultural de la “Música y Danza de Orihuela” i un recital de piano a Orihuela dins el cicle de concerts “El sonido que no cesa”.

El segon premi, dotat amb 200 euros gentilesa de l’empresa Centro Dental Castelar, se l’ha emportat Candela Rico Aguilar. Pel que fa al premi especial per al millor intèrpret local, dotat amb 150 euros, ha segut per al jove Marcos Poveda.

També han participat en la competició musical Cameron Boyes i Fernando Verdú en la 2ª categoria i Núria Izquierdo en la primera categoria.

Tras las actuaciones del concurso, el pianista pinosero Guillermo Mondéjar ha intervenido en el acto para interpretar varias piezas musicales mientras se llevaban a cabo las deliberaciones del jurado, deleitando al público con piezas de Federico Chopín o de Isaac Albéniz.

Com ha destacat el director del curs, José María Gómez, demà tindrà lloc un acte de cloenda amb les tradicionals audicions finals, també al Teatre Auditori Emilio Martínez Sáez, a partir de les 19:00 hores. Gómez també ha recordat que enguany són 25 els anys que porta impartint el curs de piano de la Unió Lírica i ha agraït el suport de l’ajuntament i de les empreses que fan possible tant el curs com el concurs.

La regidora de Cultura i Joventut ha pres part en el lliurament de premis i ha destacat que des de l’Ajuntament del Pinós es té un ferm compromís per la cultura i l’educació.

FOTOS

 

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?