22-10-2023 TALLER DEFENSA PERSONAL (153)

Multitudinària Caminada Solidària per la lluita contra el càncer de mama

    • Pepita Justamante ha llegit un manifest en el qual ha comptat la seua lluita contra la malaltia

    Per segon any consecutiu, l’Associació Alacant per a la lluita contra el càncer al Pinós ha organitzat una marxa solidària per a commemorar el Dia Mundial contra el càncer de mama.

    Este diumenge s’han congregat a més de 300 persones per a participar en una caminada pels carrers del poble, on l’objectiu principal ha estat secundar i col·laborar en la investigació del càncer de mama. L’Associació durant les últimes setmanes ha venut samarretes i motxilles amb les inscripcions per a recaptar fons que s’invertiran en la investigació del càncer. Veïns i veïnes han lluït les samarretes i motxilles en el matí d’este diumenge en la qual no han faltat usuaris de l’associació Iguals i sense traves, un bon grup de la comunitat britànica, les edils d’Esports i Turisme, Cristina Pérez i Neus Ochoa, així com les edils en l’oposició Noelia Rico, Sandra Marhuenda i Fátima Benavente.

    La caminada arrancava a les portes de l’Ajuntament, encapçalada per una pancarta amb el lema “Pinoso camina contra camina contra el càncer de mama” i ha finalitzat en l’Ermita de Santa Catalina, on Pepita Justamante, qui és membre de l’Associació Alacant per a la lluita contra el càncer des de fa anys, ha sigut l’encarregada de llegir un manifest en el qual ha destacat la importància de l’Associació al Pinós, agraint la labor de la seua presidenta Mª Reme Jover. Pepita en el seu discurs ha contat la seua història personal amb el càncer, denotant la seua valentia i coratge enfront de la malaltia que fa poc li ha tornat a assotar, encara que assegura: “Seguiremos luchando contra el cáncer, igual que el primer día, y con la misma fuerza… y con la misma entrega”.

    Segons l’Organització Mundial de la Salut, el càncer de mama és el tipus de càncer més comú, prop d’una de cada 12 dones emmalaltiran de càncer de mama al llarg de la seua vida. Pepita bé ho sap i així feia referència a la malaltia “el cáncer nos recuerda siempre la fragilidad de la vida y la incertidumbre a la que nos enfrentamos en nuestro viaje. Es una enfermedad que no discrimina a nadie y puede afectar a cualquiera, sin importar su edad, género, raza o situación. Llega sin previo aviso, interrumpiendo nuestras vidas y poniendo a prueba nuestra fortaleza”. I denotant una vegada més la seua fortalesa enviava un missatge a totes aquelles persones que són diagnosticades: “Estoy convencida que las personas a las que se nos diagnostica, mostramos una valentía extraordinaria, que muchas veces no sabemos de dónde nos viene, pero que nos hace apreciar mejor cada momento e instante de la vida”.

    Per a Mª Reme Jover, presidenta de l’Associació Alacant per la lluita contra el càncer al Pinós: “Este evento no se trata solo de tomar medidas sino de avanzar hacia un mundo libre de la sombra de esta devastadora enfermedad”. El lema d’enguany és Esperanza en cada paso i amb eixa premissa, Mª Reme afirmava que “nuestros pasos son este camino, significa nuestro compromiso con la causa, caminar en solidaridad con quienes continúan luchando y en memoria de quienes tenemos presentes cada día y por las generaciones futuras para crear un mundo donde el cáncer de mama ya no se cobre vidas”

    Per part seua, Lázaro Azorín, alcalde del Pinós, ha lloat la labor de l’Associació Alacant per la lluita contra el càncer no sols per l’organització d’estes activitats, sinó també pel treball continu ajudant als i les pacients i les seues famílies. L’alcalde ha assegurat: “desde la administración local siempre trabajaremos con las distintas administraciones para poder demandar todos los recursos que sean necesarios en nuestra localidad”. Azorín també ha agraït la col·laboració dels qui han participat en l’organització, a més de l’Associació Alacant per la lluita contra el Càncer i a Pepita, així com a la població per la participació, també a la regidoria de Serveis Socials, a l’Associació 11 de setembre, Mestresses de casa i Iguals i sense traves i als cossos i forces de seguretat.

    En la jornada també s’ha dut a terme una classe de zumba impartida per la professora Eva Jover i tallers infantils a càrrec de Iguals i sense través, a més d’oferir als qui han participat un desdejuni i tonya amb xocolate elaborat per les Mestresses de casa i l’Associació 11 de setembre.

     

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?