12-01-2024 CONCENTRACION PLATAFORMA (4)

El Pinós repulsa la violència masclista amb una concentració silenciosa

Hui ha tingut lloc a les portes de l’Ajuntament del Pinós la primera concentració silenciosa de l’any que organitza mensualment la Plataforma “El Pinós contra la violència de Gènere”, en repulsa per tots els assassinats masclistes de 2023.

Segons les dades oficials facilitades pel Ministeri d’Igualtat, 56 dones van ser assassinades a les mans de les seues parelles i exparelles, set més que en 2022. A això cal sumar l’assassinat de dos menors en el mateix marc de la violència masclista, i altres/as 56 menors van quedar orfes/as.

Després dels cinc minuts de silenci, Raquel Muñóz i Inma Albert, han donat veu a dos poemes per la pau. A més, Imma Garrigós, integrant també de la Plataforma, ha manifestat que el 2023 ha sigut un any “dels més sagnants per a les dones a Espanya”, amb un total de 101 assassinades, segons el portal feminicicio.net, i ni tan sols totes elles estiguen comptabilitzades de manera oficial. En esta línia, ha reivindicat que es comptabilitzen a totes les dones assassinades pels seus familiars, per persones desconegudes, per prostitució o per altres circumstàncies “i no sols a les víctimes assassinades per les seues parelles o exparelles”.

En l’acte han sigut presents, com cada mes, els edils César Pérez i Neus Ochoa, en representació de l’Ajuntament del Pinós recolzant la reivindicació de la Plataforma “El Pinós contra la violència de Gènere”.

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?