13-02-2024 PROGRAMA IGUALS DIPUTACIÓN (4)

El Pinós, seu de la trobada del servei Iguales 141 de la Diputació d’Alacant

La Diputació d’Alacant, a través del Departament de Servicis Socials, ha dut a terme este matí al Pinós la primera de les trobades comarcals sobre la implantació del Servei Iguales 141, al qual la localitat del Pinós està adherit.

La trobada del Pinós és la primera de las quatre programades el mes de febrer en les localitats d’Elx, La Nucia i Alcoi.

A l’inici de la reunió, les persones ponents han agraït la disponibilitat de l’Ajuntament del Pinós, a l’hora d’iniciar esta sèrie de trobades, sol·licitant la col·laboració de tots i totes els agents implicats per a anar avançant en la implementació de les polítiques locals d’igualtat de gènere i, en particular, dels plans d’igualtat del personal de les pròpies entitats.

Al mateix ha assistit una àmplia representació de l’ajuntament del Pinós, encapçalada per la regidora d’Igualtat, Mª José Moya al costat de tècnics i tècniques, així com el secretari de la corporació i personal de secretaria, al costat de regidors i responsables de diversos departaments municipals de localitats de la comarca Aspe, Monòver, Algueña, Petrer, Salinas, Villena i el Pinós com a poble amfitrió.

En esta primera reunió s’han tractat diversos temes, iniciant-se amb la presentació de l’informe del servei Iguales 141 de l’exercici 2023, i continuant amb temes tan diversos com:

  1. La transversalitat de gènere com a estratègia d’acció local.
  2. La gestió dels Recursos Humans municipals des de l’òptica de la igualtat de gènere i el seu impuls i participació en l’elaboració, implementació i avaluació dels plans d’igualtat dirigits al seu personal.
  3. Qüestions pràctiques de la plataforma Iguales 141. L’adhesió i la resolució de consultes.
  4. Dubtes i altres qüestions d’interés.

Des de l’organització han recordat que treballar per i per a la igualtat de gènere requerix d’un abordatge multidisciplinari i transversal i, per això, és important la implicació i la coordinació interdepartamental a l’hora d’escometre qualsevol iniciativa o implementar mesures que tenen a veure amb algun aspecte relacionat amb la millora dels processos encaminats a la consecució de la igualtat efectiva de dones i homes.

FOTOS 

 

 

 

 

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?