15-02-2024 GIMKANA ESCOLARES CEIP SAN ANTÓN (3)

Els escolars coneixen la història del Pinós, Villazgo

Diumenge pròxim commemorem 198 anys des que al Pinós li fora atorgada la Reial Cèdula signada per Ferran VII que concedia el títol de Villazgo al municipi, que deixava de estar lligat a Monóver i començava la seua pròpia història com a poble.

Una historia que des de les regidories de Cultura i Educació, cada any, se encarreguen de transmetre als més menuts del poble realitzant diferents activitat amb els escolars per a que coneguen i entenguen la història i cultura del seu poble.

La millor manera d’aprendre és divertint-se, per això a través d’una gimcana molt didàctica, els xiquets i xiquetes del col·legis San Antón i Santa Catalina han aprés  sobre els moments més representatius de com es va portar a terme eixa independència.

L’alumnat ha descobert entre altres coses l’origen i significat de l’escut del Pinós, on es va ubicar el primer ajuntament, la història de la torre del rellotge, del marbre, el vi o els plats típics del municipi.

Personal del centre juvenil, juntament amb l’arxivera municipal, Clara Pérez han preparat l’activitat que ha sigut acollida de grat per l’alumnat.

L’edil de Cultura, Silvia Verdú, també s’ha interessat per l’activitat podent compartir uns minuts amb professorat i alumnat.

 

FOTOS

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?