13-07-2024 MISA Y PROCESIÓN UBEDA (102)

Dia gran de les festes d’Ubeda amb la Missa i Processó

Este dissabte s’han celebrat els actes religiosos en honor a la patrona d’Ubeda, Santa Bàrbara, i també als santets de la pedra, Abdón i Senén, que han presidit la missa de campanya celebrada a les portes de l’ermita, oficiada pel capellà-rector. Juan Bautista Llinares.

En la missa han participat, a més del veïnat, les reines de festes del Pinós Major i Infantil i bona part de les seues Corts d’Honor, autoritats locals encapçalades per l’alcalde Lázaro Azorín i edils de la Corporació com Silvia Verdú, Elisa Santiago (que han participat en les lectures junt a la reina major), Noelia Rico, Sandra Marhuenda i Víctor Oliva. També han assistit a la missa pedanis de La Caballussa, Cases del Pi, el Culebrón, les Enzebres i el Cabeço, recolzant amb la seua presència a la pedànea d’Ubeda, Luisa Pastor.

La missa ha estat dedicada en memòria dels veïns i veïnes de la pedania que han faltat i també per la memòria d’Encarni Vila.

En acabar l’ofici religiós, i abans de la processó, la banda de música de la Societat Unió Lírica Pinosense ha realitzat una cercavila acompanyant les reines i dames en el seu recorregut pels carrers de la pedania.

Un any més, les imatges de San Josep, Sagrat Cor de Jesús i Santa Bàrbara han sigut portades a muscles per veïns i veïnes, al ritme que anaven marcant les marxes de processó interpretades per la Unió Lírica.

Esta nit la festa continua amb una nova sessió de ball a la replaceta i demà diumenge n’hi ha festa de la bromera i paella per tancar les festes.

FOTOS

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?