22-07-2024 TALLER D3E INDUMENTARIA PARA LAS REINAS Y DAMAS (15)

Les Reines i Dames aprenen d’on ve i perquè s’usa al Pinós el refajo travessat

Este dimarts, per segon any consecutiu, la indumentarista Mª Carmen Ponsoda va oferir, a petició de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament del Pinós, una xarrada informativa a les Reines Major i Infantil i les seues corts d’honor, així com a familiars de les xiques, per a que conegueren la indumentària tradicional, el seu origen i perquè parlem de Refajo Travessat, les diferents etapes o des de quan es porta al Pinós i la comarca.

La xarrada va tenir lloc al Centre Cultural i la regidora de Festes, Elisa Santiago, va estar present per recolzar esta activitat, que va impulsar fa un any juntament amb la regidora María José Moya i quan encara presidia la Comissió de Festes.

L’activitat va permetre a les reines i dames conèixer moltíssimes curiositats que caracteritzen la indumentària tradicional dels veïns i veïnes del Pinós, a més de saber quins complements s’han d’usar, com les sabates adequades, peces de joieria i bijuteria, o les típiques ones que caracteritzen els cabells.

L’objectiu que es buscava en aquesta xarrada històrica, és donar a conèixer les diferents peces que formen la vestimenta.

FOTOS

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?