15-09-24 CLAUSURA ACTOS MAXI BANEGAS (145)

Culminen els actes del centenari de la poeta pinosera Maxi Banegas

Hui diumenge, 15 de setembre Maxi Banegas hauria complit 101 anys. Una efemèride que la regidoria de Cultura i Joventut ha volgut fer coincidir amb la clausura del centenari de la gran poeta pinosera.

En l’acte de clausura ha actuat l’orquestra de Cambra “Ciutat d’Elda” sota la direcció de Pilar Vañó (que té un ampli currículum professional i un amor per la música que emana des del si familiar). També ha participat el tenor José Manuel Más (que actualment és el primer tenor de la companyia Peña Lírica Alacantina i finalista del programa “La Veu” en una de les seues edicions).

Enguany, des de l’Ajuntament del Pinós, amb la implicació de diferents regidories, associacions i entitats han dedicat les seues activitats a rendir diferents homenatges, com les balconades en el dia de la Dona, emissió dels seus poemes en Ràdio Pinós, des de l’Institut del Pinós es desenrotllava una exposició de treballs sobre Maxi, lectures continuades, una xicoteta mostra a la Biblioteca Pública sobre la seua figura, concurs d’Aparadorisme al Pinós, el CEIP Santa Catalina va realitzar una mini ruta amb els seus poemes, la Regidoria de Turisme va realitzar la ruta guiada de Maxi Banegas. També el col·lectiu Rincón Poético Vall del Vinalopó va commemorar en el seu nom la Quarta Trobada Internacional Vall del Vinalopó, que va acollir el municipi. A més, durant les festes en la pedania de Lel es van llegir diversos dels seus poemes, i un llarg etc.

A més, dijous passat, 12 de setembre, va tindre lloc una taula redona sobre Maxi amb la participació de representants municipals i nombrosos veïns i veïnes que van tindre una estreta relació amb Maxi i la seua germana Conchi, companys de treball, familiars o les tècniques de la biblioteca, entre altres.

Tot un any dedicat a una de les figures més estimades i admirades pels veïns i veïnes del Pinós, i és que Maxi va ser, sens dubte, una dona que va marcar les vides de l’alumnat que va tindre a les seues mans, perquè va exercir de mestra en diferents pedanies i al Pinós. Els seus versos són un fidel reflex de l’amor que sentia cap al seu poble.

A l’acte de commemoració del Centenari de Maxi no ha faltat la regidora de Cultura, Silvia Verdú, al costat de la tècnica de l’àrea, Belén Jara, que ha exercit de presentadora. Entre el nombrós públic també han estat presents la regidora de Turisme, Neus Ochoa, les regidores Sandra Rico i Fátima Benavente i l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín.

La regidora de Cultura, Silvia Verdú (qui tenia un tracte molt pròxim a Maxi Banegas i la seua germana Conchi) ja que eren veïnes, i en diverses ocasions passava la vesprada al seu costat.

Per a Verdú, “des de la regidoria es continuarà treballant per a que no falten les activitats que posen en valor la seua figura al Pinós, sobretot en els centres educatius, perquè les futures generacions coneguen la vida i obra de Maxi Banegas”.

L’alcalde de Pinós, Lázaro Azorín ha felicitat a totes les regidories i entitats locals en l’organització de tots els actes realitzats durant l’any, especialment a la regidoria de Cultura, i ha recordat vivències de la seua infància.

L’acte de hui ha comptat amb la col·laboració de la Diputació d’Alacant.

FOTOS

VÍDEO

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?