2-12-2023 ENLLUMENAT, BETLEM I PANDROGÀ (164)

El Nadal arriba al Pinós

L’encesa de l’enllumenat inaugura el Nadal al Pinós, un moment màgic que s’ha viscut novament esta vesprada, l’alcalde Lázaro Azorín junt amb les Reines i Dames de les festes, han sigut els encarregats de prémer l’interruptor que il·lumina i vist de colors els carrers del municipi.

Milers de bombetes decoren el Pinós durant esta època nadalenca, enguany no ha faltat l’habitual arbre a la rotonda del Passeig de la Constitució, acompanyat de tres ossets i diversos soldadets, un ninot de neu gegant llueix a la Plaça del Molí i també altres punts compten amb elements decoratius com la Plaça d’Espanya o la Casa de D. Pedro, a més de la il·luminació als carrers més cèntrics que conviden a passejar durant les pròximes setmanes i respirar l’ambient únic del Nadal.

Les nadales tampoc podien faltar en el primer dia del Nadal al Pinós, com cada any l’Agrupació Monte de la Sal ha sigut l’encarregada de posar la música amb la Pandorgà a les portes de l’església parroquial. Simbomba en mà, el pandorguer d’Honor, Xavier Monzó ha sigut el primer a fer sonar l’instrument al qual se li han sumat els integrants del grup, així com l’alcalde, els edils i les representants festeres. El pandorguer que ha recordat el seus primers nadals al “carriló de la Xelito” ha agraït a l’agrupació Monte de la Sal que pensaren amb ell per a ser el pandorguer i ha assegurat que té molts bons records i anècdotes amb ells. De la seua banda, la presidenta de l’Agrupació Monte de la Sal, Pepita Albert ha contat que Xavier Monzó sempre ha estat unit a ells i han volgut comptar enguany amb ell per a este dia tan especial. L’alcalde ha valorat l’esforç i treball de la Regidoria de Festes i totes aquelles persones que fan possible el Nadal al Pinós i ha desitjat que el poble puga gaudir de unes festes en pau i amb bons desitjos.

El Nadal està ple d’il·lusió i desitjos, de música, llums i del característic pessebre que també hui ha sigut inaugurat, i beneit pel rector Juan Bautista Llinares. La Font del Cànter mostra l’adoració a Jesús, l’arribada dels Reis Mags d’Orient i moltes de les escenes que narren l’arribada del xiquet Jesús a Betlem. Fran Pérez ha sigut l’encarregat de crear les composicions d’este Betlem oficial on es poden trobar una cascada d’aigua, una cova o nous edificis als quals s’ha utilitzat la tècnica de la pintura amb terra. L’artista, també tracta d’oferir altres recursos curiosos i divertits que són gaudits sobretot pels més xicotets que acudeixen a buscar les típiques ratetes amagades entre les figures i monuments del Betlem.

La Regidora de Cultura, Silvia Verdú ha presentat el teatre que ha tingut lloc a la Plaça del Molí una vegada encesa la il·luminació i les mestresses de casa com ja és tradició han posat el colofó a esta vesprada amb la degustació de la xocolata i la tonya per a tots el qui han participat.

El Pinós ja viu el Nadal, des de hui i fins al pròxim 6 de gener se succeiran les obres de teatre, tallers nadalencs, mercats ambulants, fires, i multitud d’actes i esdeveniments que culminaran amb la gran cavalcada de Reis.

FOTOS

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?