Este dijous, el pati de la Casa de Don Pedro ha fet possible que la gent de hui en dia es traslladara a més de 20 segles enrere, gràcies a la representació teatral de “Mutis”, un himne particular a la llibertat i un recordatori de cóm, per a aconseguir-la, s’ha de passar pel dubte, la por i el qüestionament d’alguna que altra creença que hem donat per veritat absoluta.
Es tracta d’un monòleg escrit i protagonitzat per l’actriu i professora d’oratòria Natalia Bravo, qui dona veu a una dona del segle I AC i ha de prendre una decisió, parlar per denunciar una injustícia encara que li està prohibit o be callar. Una història que be es podria traslladar al segle XXI.
La música de Nando Poveda i Miguel Vidal, membres de la SULP, ha creat una atmosfera que apropava millor el públic a aquells temps de la mitologia romana i a les paraules de Natalia Bravo, convidant a posar-se en la pell d’aquella dona que, en la soledat de la seua llar, parla de tot, sense filtre, provocant que ens enfadem, plorem o ens riguem,… com la vida mateixa.
Javier Monzó director del Festival de Teatre Grecollatí del Pinós s’ha dirigit als presents per introduir-los en l’ambient de la representació, entre els quals es trobava nombrós públic jove així com representants de l’ajuntament del Pinós com les regidores del PP Fàtima Benavente i Sandra Rico, de Turisme Neus Ochoa i de Cultura Silvia Verdú, així com l’alcalde Lázaro Azorín.
Després de l’estrena de hui s’han programat funcions per a dissabte i diumenge, i el fet que enguany les representacions siguen al casc urbà i no a la pedrera restaurada del Coto te una raó fonamental, evitar el risc d’incendi per les altes temperatures que estem tenint i preservar l’entorn natural. Per això s’ha triat com a marc idoni la Casa de Don Pedro, un entorn especial que parla de part de la història del Pinós, que ara s’ha convertit en un lloc modern que manté la seua essència.
Les funcions dels dies 15 i 16 de juliol seran a les 21:00 hores i l’entrada te un preu de 5 euros.