exposicion mascarada

Alumnat de 6é del CEIP Sant Anton desenvolupen el projecte Mascarada

  • El resultat del treball d’innovació educatiu queda plasmat en una exposició que des del divendres es podrà veure en el Centre Cultural.
  • S’han creat les màscares a partir d’investigacions històriques.
  • Es pretén que siga una exposició itinerant i solidària a favor de Càritas.

Fomentar la creativitat, l’expressió artística i la llibertat de  l’alumnat de 6é curs de Primària del CEIP San Antón ha sigut l’objectiu del projecte Mascarada, que des del mes de novembre s’està portant a terme en el centre educatiu i que culminarà este cap de setmana amb una exposició coincidint amb la festivitat de Carnestoltes.

Mascarada forma part d’una sèrie de propostes que realitzen diversos artistes de tota Espanya, dins la convocatòria que realitza el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. A la convocatòria resistències artístiques del projecte d’innovació educativa del CEFIRE artístic expressiu de València, amb la finalitat d’acostar els artistes durant un període de temps.

El CEIP Sant Antón, després de conèixer aquesta convocatòria i amb la finalitat de donar continuïtat al projecte artista per descobrir que l’any passat no va poder finalitzar per la pandèmia no dubta a sol·licitar ser inclòs en aquest projecte, amb la sort de ser un dels 10 centres educatius de la província d’Alacant a ser seleccionats.

A la proposta inicial realitzada per un grup d’artistes de l’illa de Lanzarote denominat Estudio Sombra dirigits per Víctor G. Moreno i Elena Zabalza, ha sigut enriquida amb diverses iniciatives de l’alumnat i docents.

El mes de novembre es van iniciar les classes en línia amb els artistes intensificant-se el mes de gener a causa de la proximitat de l’exposició.

A més de la confecció de la màscara, l’alumnat  han conegut i entrevistat a l’escriptor Servando Rocha, escriptor i investigador sobre la màscara en diferents cultures del món i l’artista visual Sandra March.

Durant el mes de febrer, un dels artistes es va desplaçar a l’aula, on l’alumnat van poder conèixer de primera mà com l’artista prepara el material i el disseny creatiu, per a això el gimnàs es va convertir en un estudi de fotografia professional i l’auditori en el taller de creació de les màscares.

L’exposició que s’inaugura aquest divendres 12 de febrer romandrà tot el mes de febrer en el centre Cultural i constarà de panells amb les fotografies artístiques de les màscares, les màscares confeccionades per l’alumnat i fragments de textos literaris seleccionats pel propi alumnat i traduïts a diversos idiomes al costat d’un enregistrament en àudio , pictogrames i codi QR.

Tonyi Perea, junt a Paula Jiménez responsables del projecte,  han volgut destacar “que l’alumnat ha demostrat en tot moment autonomia, entusiasme i respecte pel projecte”, afegint “ que en el mateix han col·laborat tot l’equip docent ja que es tracta d’un projecte amb envergadura”

Perea també ha assenyalat que l’exposició romandrà el mes de març en el centre convidant que  “qualsevol col·lectiu, associació o centre educatiu que la vullga exposar, només l’ha de sol·licitar”

A més i a causa de la situació que s’està vivint, l’exposició a arrel que siga present en el Centre Educatiu serà solidària, sol·licitant una col·laboració voluntaria d’un euro a cada persona que visite l’exposició que anirà destinada a Càritas el Pinós.

Finalment ha tingut paraules d’agraïment a l’Ajuntament del Pinós, a través de les Regidories de Cultura i Joventut per la cessió d’espais i disponibilitat, així com a la Regidoria de Mitjans de comunicació, per l’enregistrament i muntatge d’un vídeo, especialment a  Pedro Pérez, Técnic Adiovisual.

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?