01-10-2023 INTERCAMBIO MUSICAL ALGUEÑA-PINOSO (372)

Esplèndit concert d’intercanvi i folklore amb els cors i danses de l’Alguenya i la rondalla coral Monte de la Sal

La música tradicional ha sonat amb força esta vesprada de diumenge al Teatre-Auditori “Emilio Martínez Sáez”, amb motiu del primer dels concert d’intercanvi que s’han programat este mes, demostrant la enorme riquesa de la música i el folklore de la zona, com han destacat els presentadors, Pepita Albert i Emilio Galiana.

Entre el públic de les dues localitats germanes es trobaven, en representació de l’Ajuntament, les regidores de Cultura, Silvia Verdú, de Serveis Socials, María José Moya, i d’Esports, Cristina Pérez.

En primer lloc s’ha pogut gaudir de les danses populars que ha oferit el grup de balls l’Alguenya, amb un repertori de peces molt paregudes a les que es ballen al Pinós y la zona, com “El Cirihuelo”, “La Carrasqueña”, “La Flor del Romero”, “La Jota d’Alfarp”, “Jota de la Sierra de la Pila”, “Jota de Benigamin”, “Pedreguera”, “Fandango de Ayora”, “Jota de Murcia” i per finalitzar la “Jota de Algueña”.

Per la seua banda, la rondalla coral Monte de la Sal ha inclòs en el seu repertori cançons del seu espectacle “Italia canta” i una selecció de les millors cançons que sol cantar la coral, com “Bonasera-Marina”, “Amigo”, “Picolissima Serenata”, “Felicidad”,  “Oh!! Sole Mio”, “Eres Tú”, “Sharazón”, “Pupurri Italiano”, “A Mi Manera” i “Amigo”, peça en la que han compartit escenari amb els instrumentistes i veus de l’Alguenya. Fora de programa, encara n’han cantat una més, “Mamma María”, invitant al públic a unir també les seues veus.

El de hui és un intercanvi que torna la visita que l’agrupació pinosera va fer a l’Alguenya el dia 23 de juliol, coincidint en el dia d’eleccions i d’inici de festes patronals de la veïna població, quan molta gent va anar a votar abans de gaudir de l’actuació.

La regidora de Cultura, Silvia Verdú, ha felicitat a les dues formacions per treballar en la pervivència de la música i folklore tradicionals i ha destacat que estos intercanvis, que promou la generalitat des de fa 20 anys, són molt importants per a compartir experiències com la de hui i conèixer el que es fa a altres localitats.

Es tracta d’intercanvis que afavoreixen les relacions entre agrupacions i per això la Generalitat dona cada any una subvenció a canvi de fer estes actuacions compartides, amb la condició que les agrupacions estiguen federades.

En el cas de Monte de la Sal, pertany a la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana des de l’any 1992, però també forma part de la Federació Mar i Muntanya d’Alacant i la Federació de Pols i Pua de la Comunitat Valenciana.

El segon concert d’intercanvis serà el diumenge 15 d’octubre. En eixa ocasió actuarà el grup de cors i danses Monte de la Sal, junt al grup convidat, que serà l’Orquestra de Pols i Pua (OPP) Societat Filharmònica Alteanense.

FOTOS

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Resumen de privacidad

Esta web utiliza cookies para que podamos ofrecerte la mejor experiencia de usuario posible. La información de las cookies se almacena en tu navegador y realiza funciones tales como reconocerte cuando vuelves a nuestra web o ayudar a nuestro equipo a comprender qué secciones de la web encuentras más interesantes y útiles.