01-10-2023 INTERCAMBIO MUSICAL ALGUEÑA-PINOSO (372)

Esplèndit concert d’intercanvi i folklore amb els cors i danses de l’Alguenya i la rondalla coral Monte de la Sal

La música tradicional ha sonat amb força esta vesprada de diumenge al Teatre-Auditori “Emilio Martínez Sáez”, amb motiu del primer dels concert d’intercanvi que s’han programat este mes, demostrant la enorme riquesa de la música i el folklore de la zona, com han destacat els presentadors, Pepita Albert i Emilio Galiana.

Entre el públic de les dues localitats germanes es trobaven, en representació de l’Ajuntament, les regidores de Cultura, Silvia Verdú, de Serveis Socials, María José Moya, i d’Esports, Cristina Pérez.

En primer lloc s’ha pogut gaudir de les danses populars que ha oferit el grup de balls l’Alguenya, amb un repertori de peces molt paregudes a les que es ballen al Pinós y la zona, com “El Cirihuelo”, “La Carrasqueña”, “La Flor del Romero”, “La Jota d’Alfarp”, “Jota de la Sierra de la Pila”, “Jota de Benigamin”, “Pedreguera”, “Fandango de Ayora”, “Jota de Murcia” i per finalitzar la “Jota de Algueña”.

Per la seua banda, la rondalla coral Monte de la Sal ha inclòs en el seu repertori cançons del seu espectacle “Italia canta” i una selecció de les millors cançons que sol cantar la coral, com “Bonasera-Marina”, “Amigo”, “Picolissima Serenata”, “Felicidad”,  “Oh!! Sole Mio”, “Eres Tú”, “Sharazón”, “Pupurri Italiano”, “A Mi Manera” i “Amigo”, peça en la que han compartit escenari amb els instrumentistes i veus de l’Alguenya. Fora de programa, encara n’han cantat una més, “Mamma María”, invitant al públic a unir també les seues veus.

El de hui és un intercanvi que torna la visita que l’agrupació pinosera va fer a l’Alguenya el dia 23 de juliol, coincidint en el dia d’eleccions i d’inici de festes patronals de la veïna població, quan molta gent va anar a votar abans de gaudir de l’actuació.

La regidora de Cultura, Silvia Verdú, ha felicitat a les dues formacions per treballar en la pervivència de la música i folklore tradicionals i ha destacat que estos intercanvis, que promou la generalitat des de fa 20 anys, són molt importants per a compartir experiències com la de hui i conèixer el que es fa a altres localitats.

Es tracta d’intercanvis que afavoreixen les relacions entre agrupacions i per això la Generalitat dona cada any una subvenció a canvi de fer estes actuacions compartides, amb la condició que les agrupacions estiguen federades.

En el cas de Monte de la Sal, pertany a la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana des de l’any 1992, però també forma part de la Federació Mar i Muntanya d’Alacant i la Federació de Pols i Pua de la Comunitat Valenciana.

El segon concert d’intercanvis serà el diumenge 15 d’octubre. En eixa ocasió actuarà el grup de cors i danses Monte de la Sal, junt al grup convidat, que serà l’Orquestra de Pols i Pua (OPP) Societat Filharmònica Alteanense.

FOTOS

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?