01-06-2021 SETMANA VERDA CEIP SANTA CATALINA - EXPOSICIÓN (6)

El CEIP Santa Catalina celebra 30 anys de Setmana Verda

“Residus 0: reduirem, reduirem i el planeta salvarem!!!” és el lema de la XXX edició de la Setmana Verda del CEIP Santa Catalina, que durant estos dies, i coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, es duu a terme en el propi centre educatiu i en diversos llocs del terme municipal del Pinós.

La cap d’estudis del centre, Nati Pacheco, ha explicat que les propostes d’enguany treballen a les aules la conscienciació sobre l’excessiu consum de productes amb envoltoris de plàstic, començant per anar reduint els que habitualment s’usen per a l’esmorzar de l’alumnat.

L’agenda d’activitats és prou ampla. Entre elles cal destacar l’exposició de joguets que l’alumnat ha elaborat utilitzant diferents materials, donant-li un altre ús a caixes de caixes de cartó, botelles o caixes d’ous, entre d’altres. Unes manualitats que permeten conscienciar-los sobre la quantitat de fem que generem i com es pot transformar fàcilment en material didàctic.

A més hi ha un concurs de dibuix, un taller d’elaboració artesanal de sabó i altre d’elaboració de casetes d’ocells amb materials reciclats. En l’activitat “Recicla amb els cinc sentits” s’han programat eixides per anar als punts de reciclatge i portar els residus corresponents. A través del Consorci de Residus Crea aprendran a utilitzar una compostadora. També hi ha prevista una entrevista amb la regidora de Medi Ambient, Silvia Verdú.

Respecte a les tradicionals excursions, tan sols es faran l’eixida d’Infantil al Parc de Santa Catalina i la dels primers cursos de Primària a l’ermita de Fàtima, donat que enguany no es farà l’eixida en bicicleta a les Enzebres amb l’alumnat de 5é i 6é curs, per les circumstàncies actuals. En lloc d’això visitaran la pedrera restaurada.

Altres activitats seran el Test “Defensor/a de la natura”, el projecte “El nostre arbre de l’escola” i els semillers, o Berto Zampapiles, estimulant la recollida de piles i bateries.

 

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?