reclot_vap21

L’acció pel clima del voluntariat ambiental del Pinós

Mantindre punts d’aigua per a amfibis, així com llits i séquies amb presència de fartet són algunes de les tasques de conservació de fauna silvestre recollides en el voluntariat ambiental del Pinós, en marxa els mesos de juliol i agost des de 1997 per iniciativa de la Regidoria de Medi Ambient.

Si bé la base de la convocatòria és la vigilància i prevenció d’incendis forestals en les serres i espais naturals del terme municipal, les voluntàries i els voluntaris exerceixen, a més, accions de detecció d’abocadors i residus, recollida i supervisió d’espècies exòtiques invasores, repoblació i reg d’emergència d’espècies autòctones, així com conservació de fauna silvestre, especialment la més vulnerable i en perill d’extinció en zones de gran valor ecològic, paisatgístic i cultural, permetent mantindre els seus serveis ecosistèmics: des del subministrament d’aliments i aigua potable, el manteniment de la qualitat de l’aire i del sòl, el control de malalties, la recuperació d’hàbitats per a espècies així com la realització d’activitats d’oci i temps lliure en la natura.

Amb una trentena de persones inscrites, de diferents municipis de les comarques del Vinalopó, fins i tot de Múrcia, la iniciativa, subvencionada per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, té la seua base de coordinació a l’Aula de la Natura de les Tres Fuentes. Des d’aquí, s’hi organitzen rutes de vigilància fixes i mòbils, així com tasques informatives a veïnat i visitants de l’entorn del Paratge Natural de la Serra del Coto, la Serra del Reclot, l’aiguamoll del Prado-Rodriguillo i el Cabeço de la Sal.

D’aquesta manera, el voluntariat ambiental del Pinós actua pel clima, en el sentit que contribueix a cuidar la biodiversitat, mantindre l’equilibri ecològic, previndre pandèmies com la de la Covid-19, generar estima cap al territori i actuar sobre els impactes humans en el medi ambient.

Covid19

La convocatòria de 2021 acollirà diverses activitats formatives i altres complementàries, per exemple eixides nocturnes amb observació d’estreles. Com en l’edició anterior, s’ha adaptat a l’emergència sanitària per la Covid-19 amb mesures d’higiene i seguretat.

Nota de premsa

 

 

 

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?