20 10 2021 COMPOSTAJE EN CEIP SAN ANTÓN (14)

El CEIP Sant Antón disposarà d’illa de compostatge

Alumnat, professorat i personal de cuina del CEIP Sant Antón, han rebut durant el matí d’aquest dimecres, la formació necessària amb la finalitat d’implantar en aquest centre educatiu les illes de compostatge que el consorci de Residus Crega està implantant en els 14 municipis que el conformen.

Al costat de l’Hort Escolar, la formadora de l’activitat, María Obiol, s’ha encarregat de donar a conéixer els diferents utensilis necessaris per a crear el compost com a tamís, termòmetre, airejador o  bosses biodegradables entre altres, explicant que el compostatge comunitari és el tractament dels bioresidus que es generen en el centre educatiu com a restes d’esmorzars i del menjador escolar, el compost que s’obté s’aplicarà a l’hort escolar.

Durant les diferents sessions que s’han celebrat, l’alumnat ha mostrat un gran interés a formar part d’aquest projecte, cal recordar que aquesta jornada formativa ja es va realitzar en el CEIP Santa Catalina el passat 10 de juny.

L’illa de compostatge consta d’un recipient de plàstic amb tapa superior per a d’aquesta manera poder afegir els residus amb facilitat, també consta d’una porta en la base on extraure el compost quan estiga llest.

Els materials compostables que es poden col·locar en la compostadora són: restes de fruites, fruita seca, peix, carn, marisc i verdures, corfes d’ou, pòsits de café i infusions, taps de suro, restes de poda i fulles seques.

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?