27-10-22 REUNIÓN COMPOSTAJE COMUNITARIO (36)

Celebrada una jornada de formació per al compostatge comunitari

Aquesta vesprada ha tingut lloc una reunió formativa per a les persones que participaran en el servei de compostatge comunitari de l’Ajuntament del Pinós, i del consorci de residus Crea.

El Consorci de Residus Crea facilita la formació i l’assessorament per a dur a terme aquest projecte, així com els materials necessaris per a la separació selectiva de la matèria orgànica i el procés d’elaboració del compost.

L’edil de Residus Sòlids Urbans, Silvia Verdú, i la també regidora, Mª José Moya han acudit a la jornada en la qual s’ha donat a conéixer els residus orgànics que poden aportar a les illes de compostatge comunitari disponibles en la nostra localitat, i instal·lats en el pàrquing del mercat i al carrer Calderón de la Barca.

Des del Consorci de Residus Crea han explicat exactament el concepte de compostatge comunitari, consells d’utilitat i la importància del tractament dels residus orgànics.

Les persones que participen en aquest projecte podran obtindre el compost resultant i substituir l’ús d’abonaments químics, la qual cosa suposa un important benefici mediambiental. El compostatge comunitari és el tractament dels propis bioresidus de diversos ciutadans que utilitzen una mateixa instal·lació per a, d’un residu generar un recurs; compost d’elevada qualitat i valor com a abonament orgànic.

El projecte naix amb l’objectiu d’augmentar la separació en origen de residus orgànics i que el tractament dels mateixos es realitze a nivell local, reduint amb això els impactes ambientals del desplaçament dels residus. Així mateix, aquest tipus d’instal·lacions poden ser usats com a eina d’educació ambiental.

Al Pinós ja s’han realitzat diversos cursos de formació, tant per a les persones que han decidit participar en el projecte de manera individual, com a col·lectiva. En el cas de hui la formació ha sigut per a les persones que participen en el compostatge comunitari.

Durant la jornada formativa s’ha entregat als assistents un poal per a la recollida selectiva de residus orgànics a les cases, bosses compostables i documentació informativa, així com la clau d’accés a les illes.

A partir del 7 de novembre ja podran començar a aportar els residus orgànics.

FOTOS

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?