SANTA CATALINA (14)

Comença un nou curs escolar als centres educatius del Pinós

Després d’unes merescudes vacances, les aules dels centres educatius del Pinós es tornen a omplir de l’alumnat este dilluns 11 de setembre en un inici de curs que en línies generals s’ha caracteritzat per la normalitat. Un total de 1.302 alumnes viuen hui al Pinós el seu primer dia de classe, encara que, com sempre, són xifres provisionals que encara poden canviar.

A l’Escola Infantil Municipal “La Cometa” es disposa de 3 aules niu (2 que s’obrin en setembre i una en el mes de gener), 3 aules d’1 a 2 anys i 4 aules de 2 a 3 anys. El total d’alumnes és de 108 i el personal està composat per 10 tutors-es, 3 suports i 2 de personal de cuina.

Segons ens ha comentat la directora Ana Bonmatí, al llarg de les últimes setmanes s’ha preparat el centre, donat que a l’agost s’han pintat parets i s’han realitzat obres per col·locar una porta doble d’accés al pati.

A més, s’han realitzat reunions prèvies amb les families per que conegueren les normes de funcionament del centre, el projecte educatiu i com es porta l’acollida a l’escola.

Al CEIP Santa Catalina la principal novetat és que hi ha un increment en el professorat, recuperen una plaça que es va perdre. Així, el centre compta amb un planter de 31 professors i 324 alumnes, dels quals 100 son d’Infantil i tenen entrada escalonada per a 3 anys, mentre que en Primària en són 220. Això suposa un descens de 29 alumnes respecte al curs anterior, quan va haver 344 alumnes (109 en Infantil i 235 en Primària).

En el centre escolar, durant els últims dies del mes d’agost, s’ha procedit a una neteja exhaustiva del centre i de les zones verdes, donat que les tormentes van provocar alguns defectes afectant a diversos arbres.

El servei de menjador s’iniciarà el 14 de setembre.

Al CEIP San Antón hi ha un alumne menys que l’any passat. 99 d’Infantil i 249 de Primària, el que fa un total de 349 alumnes. L’any passat en van ser 349 (108 d’Infantil i 243 de Primària).

El centre portarà a terme un projecte anomenat ‘L´escola fa Ràdio’, que inclourà l’elaboració de podcast, dedicatòries, entrevistes i col·laboracions amb els mitjans de comunicació del Pinós. Amb aquest projecte, la direcció del col·legi vol implicar a la comunitat educativa així com afavorir l´ús del valencià i la competència comunicativa de l’alumnat.

Pel que fa al professorat són 33 les persones que formen el planter, entre personal docent i no docent. S´ha augmentat la plantilla amb la incorporació d´una persona més.

La nova directora del centre, Mari Sol Pérez, confia en mantindre un contacte estret amb l´ajuntament per fer millores i reparacions al centre, que, amb l´ajuda de tot el professorat, ha aconseguit deixar l´escola a punt per donar la benvinguda a l’alumnat i famílies.

En este primer dia, l’alumnat iniciarà el curs escolar realitzant una gimcana de jocs al pati i al parc.

A l’IES José Marhuenda Prats s’ha previst una entrada escalonada de l’alumnat per cursos i cicles i a les 9 del matí ha entrat l’alumnat de 1r ESO (que estarà al centre fins les 12:30h per tenir un primer contacte amb el centre a partir d’ara, coneixent les aules i al professorat, que els ha donat la benvinguda). També ha entrat a les 9 l’alumnat de Batxillerat i de Formació Professional Bàsica.

L’alumnat de 2n ESO ha entrat a les 11 del matí, a les 12 hores els de 3r ESO i a les 10 del matí el de 4t ESO.

Pel que fa a la recollida de llibres, es farà tota la setmana per les vesprades, de 16:00 a 20:00h, amb el següent calendari:

  • Dilluns 11 de setembre, recollida de llibres de 1r d’ESO
  • Dimarts 12 de setembre, recollida de llibres de 2n ESO
  • Dimecres 13 de setembre, recollida de llibres de 3r ESO i FPB
  • Dijous 14 de setembre, recollida de llibres de 4t ESO y Batxillerat

A més, per agafar cita prèvia el telèfon és el 96 695 72 85.

El personal laboral està composat per 64 professors-es, 2 d’administració, 2 de consergeria i 4 persones de neteja.

Este curs compta el centre amb 532 alumnes (112 en 1r ESO, amb 5 grups; 113 en 2n ESO, amb 5 grups; 97 alumnes en 3r ESO, amb 4 grups i 1 PDC o Programa de Diversificació Curricular; 103 en 4t ESO, amb 3 grups i 1 PDC; 21 alumnes de FPB, amb 2 grups; i 84 de Batxillerat, amb 4 grups). A més, cal destacar que hi ha alumnes de 18 nacionalitats diferents.

Entre les novetats del curs destacar la recent instal·lació de 70 panells solars en la coberta del centre. Això fa que, a partir d’aquest curs, es convertisca en un centre sostenible energèticament, amb el compromís de deixar un millor futur a les noves generacions, educar amb l’exemple i estalviar en la factura energètica per a reinvertir en recursos educatius.

També destaca la posada en marxa del Banc de llibres de lectura a partir d’aquest curs, per a fomentar la lectura, millorar la competència lingüística, ajudar a l’economia familiar i augmentar el saber de l’alumnat, que tindrà a la seua disposició 29 obres de lectura proposades pel professorat.

Pel que fa al centre d’educació de persones adultes, l’inici de curs serà el dilluns 18 de setembre.

Per a la regidora d’Educació, els equips directius han fet un gran treball preparatori dels centres educatius per començar amb garanties el nou curs, i des de l’Ajuntament del Pinós s’ha treballat este estiu en l’adaptació d’espais, repintant algunes aules en el CEIP Santa Catalina, canviant un escalfador elèctric (termo) al CEIP San Antón o fent una exhaustiva revisió de sanitaris en els dos col·legis.

La finalització del curs està prevista per al 21 de juny de 2024.

 

FOTOS

 

 

 

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?