13-07-2024 PREGÓN UBEDA (57)a

Les festes d’Ubeda s’han iniciat hui amb el pregó de José Enrique Brotons

La pedania d’Ubeda està en festes este cap de setmana en honor a Santa Bàrbera, i esta mateixa vesprada han començat les celebracions.

Un recorregut per la història de la pedania d’Ubeda, amb menció a les persones que han segut pedanis i pedànies des de principis del segle XX a l’actualitat, ha marcat bona part del pregó que esta nit ha oferit José Enrique Brotons per donar per inaugurades les festes d’enguany. També ha volgut repassar la seua vinculació amb les festes, en les que ha segut partícip i membre de la comissió, i ha tingut paraules de record per a moltes persones que han segut rellevants en algun moment.

En acabar, la pedània Luisa Pastor ha obsequiat al pregoner amb una placa commemorativa i també ha segut felicitat per l’alcalde, qui li ha demanat que eixe pregó ple de referències històriques es custodie a l’arxiu municipal.

L’alcalde ha felicitat al veïnat d’Ubeda per mantindre vives les seues tradicions i ha volgut agraïr a Jacinta López, anterior pedània, el seu treball en el temps que ha ostentat el càrrec, fent-li entrega d’una placa, juntament amb els regidors Elisa Santiago i José Ángel Pérez.

En el pregó i el posterior sopar de germanor, servit per Catering Vila, han pres part també altres membres de la Corporació Municipal, com César Pérez, María José Moya o Sandra Marhuenda, a més d’una nombrosa presència de veïns i veïnes d’altres nacionalitats que resideixen a Ubeda.

La nit inclou ball amb el Dúo Re Mayor y Tàfol, que demà dissabte també amenitzarà el ball.

Abans, pel matí hi ha previst un matinal de gatxamigues que començarà a les 9,30 del matí.

Per la vesprada arribaran els actes reigiosos en honor a Santa Bàrbera, que començaran amb la missa a les 9 de la nit i en acabar la processó.

FOTOS

 

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?