????????????????????????????????????

Projectats els curts del projecte ‘Documóvil’ elaborats per alumnat de l’IES del Pinós

  • Dos treballs audiovisuals que mostren amb perspectiva de gènere la visió de la joventut sobre les relacions entre adolescents

 

Tot l’alumnat de l’IES ‘José Marhuenda Prats’ ha tingut oportunitat d’assistir este migdia a l’estrena dels dos curts que s’han elaborat dins el projecte ‘Documóvil, Génere i Cinema’, que per primera vegada s’ha portat a terme al municipi del Pinós.

La projecció ha tingut lloc al Teatre Auditori, com una de les activitats incloses en la programació de la Regidoria d’Igualtat i LGTBI+ per commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional de l’eliminació de la Violència de Gènere, i s’ha hagut de fer en tres sessions.

En el projecte han pres part una quinzena d’alumnes de l’institut del Pinós, que en els últims tres mesos han estat preparant els curtmetratges.

Un d’ells tracta sobre la sexualizació i porta per títol “Per als altres, soc”, mentre que el segon gira al voltant de la masculinidad i es titula “Ser hombre”.

PER ALS ALTRES SOC
SER HOMBRE

(punxa sobre els fotogrames i aniràs als curts)

En acabar les projeccions s’ha obert un debat sobre els temes que tractaven els curts presentats, que ha segut molt participatiu, i ha estat moderat pel realitzador Pepe Vidal, qui ha qualificat com molt bona l’experiència de treballar amb la gent jove del Pinós, i Ayna Penyarroja, que en el projecte s’ha encarregat de la informació teòrica sobre la temàtica dels curts.

En acabar la tercera de les sessions, a la que s’ha convidat a familiars dels joves que han fet possible el projecte, la regidora d’Igualtat i LGTBI+, María José Moya, ha felicitat a l’alumnat que ha participat en la creació dels curts i ha afirmat que tenen un valor molt important, perquè reflecteixen una realitat que la gent jove coneix be i ajuden a crear consciència entre la joventut. Per això espera que els curts elaborats al Pinós no es queden només per a ser utilitzats en l’àmbit de l’IES del municipi. A partir d’ara també es podran difondre en altres centres de secundària o a través de les xarxes socials, com material pedagògic.

Fins a arribar a hui, dia de l’estrena, l’alumnat ha treballat de valent, dues sessions per setmana, temps en que han rebut formació teòrica i pràctica audiovisual, donat que han pres part en tot el procés de creació dels curts, des de la idea, el guió i la gravació, convertint-se per uns dies en actors i actrius. Unes gravacions que s’han efectuat en el propi centre educatiu i en vivendes particulars cedides pel professorat i l’alumnat.

Per a fer possible este projecte, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament del Pinós va demanar a la Diputació d’Alacant que finançara la iniciativa, que te com finalitat la formació en perspectiva de gènere de l’alumnat de l’institut, fomentant les relacions basades en la igualtat entre la població adolescent. L’organisme provincial va recolzar la proposta, atorgant una subvenció de 2.757,37 euros.

Com ha recordat Pepe Vidal, el projecte “Documóvil. Gènere i Cinema” va nàixer l’any 2014 i el Pinós s’ha unit enguany als municipis que cada any s’han anat sumant a la iniciativa.

 

Els protagonistes dels curts són:

– Paula Falcó Sánchez.

– Olga Flores Sanz.

– Andrea López Martín.

– Berta Nicolás Hernández.

– Ana Perea Jover.

– Lucía Sánchez Pérez.

– Víctor Albert Abellán.

– Sofía Capellín Vidal.

– Lucía Justamante Cuadros.

– Júlia López Rodenas.

– Daniel Fusco Salar.

– Ona Guillén Ribes.

– Marilyn Swinnen.

– María Pérez Micó.

El projecte, patrocinat per la Regidoria d’Igualtat, ha estat coordinat per Vanessa Ferre Lorente, coordinadora de convivència i igualtat de l’IES José Marhuenda Prats, i Pilar López Azorín, la cap d’estudis del centre educatiu.

FOTOS DE LA PRESENTACIÓ

Comparte esta noticia

Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?