CHARLA CIBERBULLYING COLES PINOSO

La ciberseguretat també en els centres d’Infantil i Primària

  • Per primera vegada la Campanya de Prevenció actua en els col·legis

La campanya de prevenció que cada any es dissenya des de les Regidories de Cultura i Joventut, Educació i Igualtat amb la col·laboració de l’Institut del Pinós, enguany, per primera vegada s’ha estés també als centres d’Infantil i Primària per a informar sobre el bon ús de les tecnologies i la ciberseguretat.

La psicòloga infanto juvenil especialitzada en prevenció i intervenció en casos de assetjament escolar, María Dolores Gómez, del centre CARES (Centre per a la protecció i benestar de la família d’Elx), va oferir una xarrada en l’institut per a l’alumnat de Primer de l’ESO, així com a familiars i docents. Esta vesprada ha tornat al Pinós, en esta ocasió per a realitzar tallers a l’alumnat de 5é i 6é de Primària sobre la ciberseguretat i l’ús de les tecnologies, i de la mateixa manera, ha aprofitat per a oferir una xarrada tant a docents dels col·legis de Sant Antón i Santa Catalina com a familiars de l’alumnat.

Segons la psicòloga “tindre coneixement i controlar què fan els nostres fills i filles amb els dispositius electrònics és fonamental per a previndre futurs problemes i addiccions”. Els últims estudis indiquen que un 21% dels joves està en risc de patir conductes addictives en Internet, per això en la xarrada ha destacat la necessitat d’intentar reduir en la mesura del que siga possible l’ús dels dispositius, ja que un ús elevat pot comportar conseqüències, com dependència o dificultat per a socialitzar.

Gómez ha explicat tant a la comunitat educativa com a les famílies com reconéixer quan un xiquet o xiqueta està sent assetjat o quan és un assetjador i com s’ha d’actuar davant esta situació. La psicòloga ha oferit diferents ferramentes i consells que poden utilitzar des dels centres educatius per detectar possibles casos d’assejament. En este cas la psicòloga ha exposat que 1 de cada 4 casos d’assetjament ocorren a través d’Internet i les xarxes socials.

Entre les claus per a la prevenció, María Dolores Gómez ha destacat el control i educació sobre el bon ús de les tecnologies, marcar els temps d’ús i sobretot controlar el contingut i navegar de manera segura.

Gómez també adverteix del problema de les xarxes socials, encara que en elles s’estableix un límit d’edat per a accedir a un perfil, no sempre es compleix i això es deu en gran manera a l’alt percentatge d’adolescents que posseeix un telèfon mòbil i el relativament fàcil que és falsejar un compte. Per això advoca perquè les famílies també tinguen present el mòbil com a dispositiu a tindre en compte.

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?