- Així ho va acordar el Consell Escolar Municipal en la reunió anual per valorar el curs que s’acaba de tancar
- També es van triar quins seran els dies no lectius
El passat 8 de juliol es van reunir al Centre Cultural els integrants del Consell Escolar Municipal per celebrar la reunió ordinària, fer balanç del curs 2023-2024 i planificar el curs pròxim, que ja te data d’inici. Serà el dilluns 9 de setembre.
En la reunió, que va estar presidida per l’alcalde Lázaro Azorín, Silvia Verdú Carrillo com a regidora d’Educació, i Lluisa Pérez Calomarde com inspectora d’Educació, es va decidir que els dies no lectius del curs vinent seran els següents: dilluns 4 de novembre de 2024, dilluns 3 de març i divendres 2 de maig de 2025.
Pel CEIP San Antón van estar presents la directora Mª Sol Pérez, la professora Esther Santiago i Lucciana Joza com a representant de les famílies. Per a la directora, a nivell general ha sigut un any difícil, però destaca com a positiu la qualitat humana de la Comunitat Educativa del centre. També va valorar positivament la col·laboració de l’ajuntament a l’hora d’arribar a acords i aconseguir millores per a les infraestructures del centre, i va destacar la importància de seguir amb els programes d’Intervenció Soci-Educativa, acompanyament d’adolescents i comissió d’absentisme.
En representació del CEIP Santa Catalina van assistir el seu director, Rafael Barroso, Laura Vidal com a secretària, Mª Jesús Pérez en representació de les famílies i les profesores Laura Mira i Reme Hernández. El director va agrair a la Conselleria l’aportació d’un mestre més de PT (Pedagogía Terapèutica) a l’equip docent i també va destacar la coordinació existent entre el centre i l’ajuntament, així com els treballs que s’estan realitzant en coordinació amb la resta de centres educatius del municipi en els plans de transició, així com l’avaluació diagnòstica en els cursos de quart de primària.
Pel que fa a l’IES José Marhuenda Prats, a la reunió van anar el nou director Nazario Rico, el subdirector Miguel Ángel Oliver, Minerva Pacheco com a personal no docent, la professora Beatriz Francés Martínez, a més d’Ana Pastor i Yolanda Rocamora en representació de les famílies. La valoració del curs és positiva, estant la taxa mitjana de promoció de l’alumnat en el 85%. Respecte a la convivència han hagut més dificultats i destaquen que la legislació de prohibició de mòbils en el Centre ha millorat la situació. A més el director va sol·licitar a Servicis Socials que l’alumnat que ve d’altres poblacions i està matriculat en l’IES puga ser atès en el programa d’Aula de Convivència. Nazario Rico, nou director de l’IES, va agrair a Miguel Angel Oliver la labor al cap davant del IES del Pinós, destacant que ha aconseguit millores en instal·lacions, digitalització del centre, baixada de la ràtio en els cursos i pla de convivència.
El Centre de Formació de Persones Adultes (FPA) va estar representat per Cruz Cano, qui va comentar que el curs s’ha desenvolupat sense incidents i les activitats extraescolars han tingut bona resposta, destacant que el grup d’Espanyol funciona molt bé.
Ana Bonmatí va asistir com a directora de l’ E.I.M, La Cometa i va destacar que el període d’acollida al centre realitzat amb les famílies va ser molt favorable i en qüestions de personal totes les baixes han estat cobertes segons les necessitats. El curs ha finalitzat de manera satisfactòria sense cap incidència, però ha destacat l’augment de comensals al menjador, fent s’hagueren de reorganitzar els horaris. També va comunicar que aquest curs no han pogut participar en el Pla Anual del CEFIRE, per haver deixat fora a les escoles infantils, i sobre la matriculació del proper curs escolar informa que hi ha: 2 aules niu, 4 aules de 1-2 anys, 3 aules de 2-3anys degut a la a la baixa natalitat d’aquest any. Per últim va agraïr a Lluisa la seua ajuda per resoldre dubtes amb els canvis en el bo infantil dirigit a la gratuitat de 0-3 anys i també a l’ajuntament per la seu implicació amb la Escola Infantil.
La reunió també va comptar amb la presència d’Isabel Ferri, qui va asistir en nom de la Policia Local, Sandra Rico com a regidora del grup municipal VOX, i Fátima Benavente com a regidora del grup municipal PP, actuant com a secretària Natalia Rico Ferri, tècnica d’educació.
La reunió també va servir per nomenar un representant del Consell Escolar per a formar part de la Taula Intersectorial de Salut del Pinós, càrrec per al qual es va presentar voluntàriament Rafa Barroso, director del Col·legi Santa Catalina, qui va comptar amb el suport i consens de tots els membres del Consell.
Silvia Verdú Carrillo, regidora d’Educació, va comentar que respecte als projectes del Pla EDIFICANT, l’ajuntament ha enviat a la Conselleria tots els plans que tenia previstos i informes pertinents, però va manifestar que actualment esta tot aturat; a més, va comunicar que la Conselleria ha informat l’Ajuntament que els plans que correspondran a l’IES quedaran fora d’EDIFICANT. No obstant això, des de la Regidoria d’Educació es continuarà treballant insistentment en això. Per altra banda, es continua treballant en la continuïtat del Servici de l’Autobús per a estudiants, amb ampliació d’horari de vesprada.
L’alcalde Lázaro Azorín Salar, com a President del Consell Escolar Municipal, destacava la importància de l’avaluació contínua que es fa des del Çonsell Escolar per ser una ferramenta per a millorar com a poble, i va manifestar el compromís de l’ajuntament per seguir treballant amb els col·legis en el pròxim curs en la mateixa línia de coordinació, i així millorar temes com la neteja en el Col·legi San Antón i manteniment dels centres.
La Inspectora d’Educació va fer un agraïment per la bona predisposició dels centres educatius del Pinós per a resoldre qualsevol assumpte important que afecte a la comunitat educativa i va agrair a Miguel Ángel Oliver la seua labor com a director de l’IES del Pinós, donant la benvinguda a qui ha agafat el relleu, Nazario Rico.