08-07-2024 MINUTO SILENCIO POR VÍCTIMA DE VILLENA (7)

El Pinós mostra la seua repulsa i recorda amb un minut de silenci a la dona assassinada a Villena

Novament, la violència de gènere ha tornat a colpejar a la nostra societat i una dona de 67 anys de Villena s’ha convertit en la víctima número 20 de la violència masclista en el que portem d’any a Espanya i la tercera en la Comunitat Valenciana.

Per això, l’Ajuntament del Pinós ha convocat este dilluns al migdia un minut de silenci que s’ha dut a terme a les portes de la Casa Consistorial, sumant-se al dol que viu la veïna ciutat. La concentració ha servit per a expressar la més absoluta condemna a la violència de gènere i traslladar el suport de la societat pinosera a familiars i amistats de la víctima.

En la concentració han pres part l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, al costat d’edils de la Corporació com María José Moya, César Pérez, Raúl Pérez, José Ángel Pérez, Neus Ochoa i Noelia Rico, personal funcionari i laboral de l’ajuntament, representants de la Plataforma El Pinós contra la Violència de Gènere, de l’Associació Alacant per a la Lluita Contra el Càncer, a més d’altres persones que s’han acostat a eixa hora fins a la plaça de l’ajuntament.

Com ha recordat l’alcalde en el manifest llegit després del minut de silenci, la dona va ser asfixiada pel seu espòs, de 69, qui després es va suïcidar.

En el text es demana a la societat que plante cara a la violència de gènere, dient que “per això hem de lluitar units i unides davant una xacra social insuportable, una situació que no és pròpia de societats modernes, justes i equitatives”.

Amb este crim execrable, les dones assassinades enguany ja en són 20 i el número total arriba a les 1.264 des que es van començar a recopilar dades, en 2003.

El telèfon 016 atén a totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents, igual que el correu 016-online@igualdad.gob.es. També es para atenció mitjançant WhatsApp a través del número 600000016 i els menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR 900202010.

FOTOS

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?