26-11-2023 PROCESSÓ SANTA CATALINA (314)

Les festes de Santa Catalina culminen amb una emotiva processó

Santa Catalina tornava hui a recórrer els carrers del barri de les Coves amb un caire diferents al de la resta de dies en què ha estat visitant diferents cases de veïns i veïnes del barri. Hui la imatge engalanada, era portada en andes per a processionar de manera solemne i acomiadar les festes fins l’any vinent.

Abans de donar inici la processó ha tingut lloc una missa en l’Ermita de Santa Catalina, oficiada pel capellà del Pinós, Juan Bautista Llinares i en la qual també ha participat el rector pinoser Francisco José Gaspar. La missa ha estat cantada per Luisa Domenech, Amanda i Óscar Calpena.

En finalitzar l’ofici religiós el públic s’arremolinava al voltant de la imatge per començar amb la processó, on han estat presents l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, els i les edils, Silvia Verdú, José Ángel Pérez, Raúl Pérez, Noelia Verdú, Sandra Rico, Sandra Marhuenda, Fátima Benavente i Víctor Oliva així com el president del barri, Óscar Calpena, el pregoner, Vicente Rico, la Reina i Dames d’Honor de Santa Catalina i de les Festes patronals, la comissió del barri i de les festes patronals i pinosers i pinoseres que han volgut abrigar a Santa Catalina, juntament amb les notes musicals de la Banda de Tambor i Cornetes de Santa Catalina al capdavant de la processó i de la Unió Lírica Pinosense que tancava la comitiva.

La devoció a la Santa ha estat patent durant tot el recorregut de la processó, encara que la parada al carrer Centre, on Amanda Calpena ha recitat l’oració dedicada a Santa Catalina ha omplit l’ambient d’una emoció continguda, així com el descens del ninyet de la magrana per a coronar de flors la palma de Santa Catalina, que ha despertat els aplaudiments i aclamacions dels presents.

Santa Catalina, després de finalitzar la processó, tornava a ocupar el seu lloc d’honor en l’Ermita que porta el seu nom en el barri, on descansarà fins l’any vinent. La banda de la Unió Lírica li ha dedicat l’himne d’Espanya a les portes de l’Ermita i una vegada dins, la banda de Tambors i Cornetes de Santa Catalina li ha tocat el “Guapa, guapa i guapa”, després tots els presents han cantat l’himne a Santa Catalina.

Amb un castell de focs artificials s’ha acomiadat d’estes festes el barri amb més tradició i història del Pinós, però prompte el Barri de les Coves tornarà a vestir-se de festa i omplir de foc els seus carrers per a continuar honrant a Santa Catalina.

FOTOS

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?