DSC_4786

Entregats 50 kg de compost entre els usuaris/as que participen en el compostatge comunitari

La regidoria d’Agricultura i RSU de l’Ajuntament del Pinós, al costat del Consorci de residus CREA, començaven fa quatre el compostatge comunitari al Pinós, un procés de transformació de la matèria orgànica per a obtindré compost o abonament natural.

Hui dia el nostre municipi compta amb tres compostadores comunitàries situades en els Horts Urbans, Calderón de la Barca i Cura García. Pròximament es col·locarà una quarta en el barri de Santa Catalina.

Amb este projecte es pretenia augmentar la separació de residus orgànics de forma descentralitzada, per a generar un compost de qualitat i convertir un residu en un recurs. Estes illes són un complement al compostatge domèstic on en l’actualitat participen mig centenar de ciutadans en les compostadores comunitàries. Una manera de reciclar els residus orgànics i obtindré un excel·lent fertilitzant, natural i gratuït, per a utilitzar en plantes o jardins.

El lliurament dels 50 quilos de compostos ha tingut lloc en la compostadora situada al carrer, Cura García, en la qual l’Educador Ambiental, Andrés Sogorb i l’edil d’Agricultura y RSU, Silvia Verdú havien convocat als usuaris participants, per a fer-los lliurament a cadascun de cinc quilos de compostos, a més d’un poal per a depositar els residus, una bossa de roba reutilitzable i una planta aromàtica.

Verdú, ha explicat “que cada vegada més usuaris volen participar en el projecte” pel que en breu es tornaran a realitzar cursos específics perquè els usuaris que ho desitgen poden adherir-se al projecte”. Tal com ha manifestat la regidora també es col·locarà una quarta illa de compostatge en el barri de Santa Catalina.

Per la seua part l’Educador Ambiental, Andrés Sogorb, ha explicat què a partir de demà, reciclar i gestionar els residus té premi. Com que des del Consorci CREA s’ha proporcionat material als municipis per a premiar als usuaris que gestionen correctament els seus residus a través dels servicis que proporcionen els municipis.

És per això que totes les persones que vaguen a l’Eco parc Mòbil, a partir de demà dimecres, se’ls entregarà unes plantilles per a poder aconseguir el triple pac de poals per a reciclatge.

Si vols aconseguir-los, tan sols has d’acostar-te a l’eco parc els dimecres de 9 a 13 hores i t’expliquem com aconseguir-los.

FOTOS 

 

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?