06-04-2023 PRESENTACIÓN SETMANA DE LA SALUT, ESPORT I JOVENTUT 2023

Del 21 de abril al 12 de maig tindrà lloc la Campanya de Salut, Esport i Joventut

  • Ha segut presentada hui a la Casa de Don Pedro

 

L’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, la regidora de Cultura, Joventut, Silvia Verdú, el regidor d’Esports, Iván Pérez, la regidora de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, María José Moya, han donat a conèixer este dijous en roda de premsa la programació d’activitats que enguany conformen una nova edició de la Campanya de Salut, Esport i Joventut, que es celebrarà del 21 d’abril al 12 de maig.

L’acte de presentació ha tingut lloc a la Cada de Don Pedro i també es trobaven presents les tècniques de joventut i de cultura, Natalia Rico i Belén Jara, i la coordinadora de Serveis Socials i Igualtat, Laura Martínez.

La regidora Silvia Verdú ha comentat que les regidories de Cultura i Joventut, Sanitat, Esports e Igualtat s’han coordinat per tancar una programació molt completa i variada, comptant amb la col·laboració de clubs i associacions. “Amb aquesta ja en són 12 les edicions apostant per un esdeveniment pensat per a totes les edats, amb la finalitat de continuar fomentant hàbits saludables en la societat”.

La regidora M José Moya ha convidat a assistir el dijous 27 d’abril a la xarrada “Dona, treball i salut”, que oferirà la metgessa María José Muñoz Ballester, especialista en medicina familiar i comunitària, que a més és coordinadora del Gdt. d’Atenció a la Dona de la Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària. L’activitat està organitzada per Cruz Roja i participen l’ajuntament i la Plataforma El Pinós contra la Violència de Gènere. Serà al Centre Cultural.

La xarrada està vinculada a l’exposició “Dones del Món” que es podrà visitar al Centre de Salut del Pinós del 2 al 12 de maig, en l’horari matinal. Una mostra que també està organitzada per Creu Roja amb material propi i que és possible gràcies a la col·laboració del propi centre de salut.

Dimecres 10 de maig hi ha programada una xarrada amb el títol ”Cuidant la nostra salut mental”, a càrrec de les psicòlogues clíniques Rosario Tomás Maciá i Berta Nadal Oliver, de la RED SANAMENTE. Serà a les 19:00h al Centre Cultural. La regidora ha recordat que l’ajuntament ha signat el Pacte per la Salut Mental i que és el segon any que s’inclou una activitat sobre estos temes en la campanya.

L’última activitat de la campanya serà la tradicional marató de donacions de sang, el divendres 12 de maig, que es portarà a terme al Centre Cultural durant tota la jornada en el següent horari: de 9:30 a 13:30h i de 16:30 a 20:30h. La regidora ha anunciat que, per incentivar la donació, enguany hi haurà un sorteig de regals donats per comerços locals. I com en les edicions precedents, la setmana pròxima es remetran cartes a les persones que enguany compleixen els 18 anys per animar-los a donar.

Per al regidor d’Esports, Iván Pérez, en la campanya no podis faltar la Pujada Nocturna al Repetidor, prevista per al dijous 27 d’abril i amb eixida des del pavelló “Enrique Tierno Galván”. Serà a les 22:00h i s’aconsella portar llanterna. En tornar al punt d’eixida s’oferirà xocolate i tonya per a totes i tots els participants i el regidor ha donat les gràcies al Club de Muntanyisme El Pinós pel treball de guia i control en tot el recorregut, donat que solen participar cada any més de 300 persones.

La Regidoria d’Esports torna a programar enguany, per al diumenge 30 d’abril, una activitat d’iniciació al duatló, que s’iniciarà a les 10:00h i tindrà lloc a les zones esportives. L’activitat està destinada a xics i xiques de 1er a 6é de Primària i serà necessari acudir amb bicicleta i casc. Les inscripcions són gratuïtes (fins a 30 minuts abans) i es poden fer a través de: https://pinoso.i2a.es/CronosWeb/Login El regidor confia en repetir l’èxit del any passat i que es consolide.

Amb la col·laboració del Club Atletisme El Cabeço s’ha organitzat novament la tradicional Pujada a la Fàtima. Serà el dissabte 6 de maig, a partir de les 17:00h, amb eixida i arribada des del pavelló “Enrique Tierno Galván”. El coordinador d’esports ha explicat que hi haurà tres modalitats: Marxa senderista 10 quilòmetres, Corredor 5 i 10 quilòmetres i Infantils de 3 a 12 anys. Cal inscripció, a través de: https://www.babelsport.com/

Per al dijous 11 de maig s’ha previst una nova edició del curs de primers auxilis impartit per “DYA Elx”, que tindrà lloc a la Casa del Vi a partir de les 19:30h. Està destinat a persones majors de 14 anys i les inscripcions gratuïtes es poden tramitar en: https://pinoso.i2a.es/CronosWeb/Login

Per la seua banda, la regidora de Cultura, Silvia Verdú, ha comentat que la campanya la comencem amb humor i conectant amb la salut mental, donat que la primera activitat serà el divendres 21 d’abril al Teatre-Auditori “Emilio Martínez Sáez”, amb els monologuistes Rafa Forner i Rafa Alarcón de Comedy Plan i l’espectacle de monòlegs còmics: “Salut i esport”. Serà a les 22:00h. Les entrades es poden adquirir en agendapinoso.es

El dissabte 29 d´abril tindrà lloc el XVIII Concurs de Coreografies i Play-Backs al Teatre-Auditori “Emilio Martínez Sáez”, a les 19:30h. Les entrades tenen un preu de 5€ i es poden aconseguir en agendapinoso.es. Per a ella, l’activitat funciona sempre molt be i és possible gràcies a que hi ha una notable participació local i una excel·lent coordinació amb els centres juvenils de la comarca.

També s’ha organitzat una Gymkana pel Pinós per a la vesprada del divendres 5 de maig, de 18:00 a 21:00h i al Centre Juvenil, dirigida per a joves de 10 a 16 anys.

Per continuar conscienciant la societat sobre la conservació de l’entorn natural, el diumenge 7 de maig tindrà lloc l’activitat senderista “Camina i respecta el Medi Ambient”. L’eixida de la ruta serà, com l’any passat, des d’Electro – Aldesa, a partir de les 10:00h, i està prepara per a gent de totes les edats, encara que les persones menors han d’anar acompanyades per un adult. Per a la regidora es tracta d’una activitat molt necessària, recordant que “l’any passat anavem poqueta gent i en poc recorregut es van omplir moltes bosses. Caminarem deixant el camí net”.

I per a l’alumnat dels col·legis San Antón i Santa Catalina s’ha previst l’activitat Master Chef, que tindrà lloc als propis centres educatius des del dilluns 8 al dijous 11 de maig. Una activitat per treballar una alimentació saludable, molt dinàmica, per que coneguen la importància de fer un esmorzar saludable.

L’alcalde ha convidat als pinosers a participar en la campanya, destacant que “són 12 edicions de treball i esforç, coordinant calendaris d’activitats i a les persones que ens acompanyaran en els diferents actes”.  De fet ha recordat que existeix un codi QR i fullets divulgatius que es poden aconseguir en l’ajuntament o el centre cultural.

Per a ell, l’aposta de l’ajuntament en salut i esport no es concentra en esta campanya sinó tot l’any i moltes de les activitats programades serveixen per promoure el respecte i diversitat.

🔉 ESCUCHA LA PRESENTACIÓN

TRIPTICO SEMANA DE LA SALUD

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?