21-09-2022 PRESENTACIÓ CAMPANYA MOBILITAT (2)A

El Pinós comença demà les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat

La regidora d’Educació i Medi Ambient, Silvia Verdú, juntament amb els regidors d’Esports, Iván Pérez, i de Policia, César Pérez, han presentat este migdia el cartell anunciador i l’agenda d’activitats que s’han preparat per commemorar la Setmana Europea de la Mobilitat.

L’Ajuntament del Pinós s’ha adherit novament a estes celebracions, que contribueixen a promoure entre la població la mobilitat sostenible.

Precisament demà dijous, 22 de setembre, serà el Dia sense cotxe. Per això, la regidora demana evitar o reduir els desplaçaments en vehicles a motor per trajectes curts, triant anar a peu als centres educatius o al lloc de treball, o be fer-ho en bici, en patinet o en vehicles no contaminants.

Per a ella, “recuperar la campanya després de la pandèmia es una necessitat, perque promoure una mobilitat responsable es també promoure una millora de la salut física i mental”.

Algunes de les activitats fomenten la pràctica esportiva, amb col·lectius amb diversitat funcional i la gent d’avançada edat, dels quals ha parlat el regidor Iván Pérez.

El dijous 29 de setembre es recuperarà l’activitat “Posa’t en el lloc de l’altre, per un poble accessible”, que consistirà en una ruta per diferents punts on la gent podrà experimentar les dificultats que troba la gent que ha d’anar en cadira de rodes. En l’activitat col·laboren Iguals i Sense Traves, COCEMFE i el Centre Juvenil.

I divendres 30 es farà una activitat d’estímul de la mobilitat en persones majors. mEn este cas es farà una ruta de senderisme i parada en els parcs biosaludables, continuant en el projecte d’envelliment actiu que ja està portant-se a terme amb la gent major.

Per al regidor de Policia, César Pérez, encara que la Policia Local estarà pendent per a que es porten a terme amb normalitat totes les activitats previstes enguany, ha volgut destacar especialment les eixides en bicicleta que s’han programat per a l’alumnat de tercer cicle de Primària. El 26 de setembre per a l’alumnat del CEIP Santa Catalina, i el 29 de setembre amb escolars del CEIP San Antón.

La tercera ruta ciclista serà el diumenge 2 d’octubre per tancar la campanya. Serà la Festa de la Mobilitat, amb una ruta en bicicleta per fer-la en familia, que s’iniciarà a les 10,30h des de l’aparcament de l’ajuntament camí de les Enzebres, on s’oferirà un esmorzaret, es faran tallers d’animació i un circuit de bicicletes.

Les activitats al Pinós de la Setmana Europea de la Mobilitat estan organitzades per les regidories de Medi Ambient, Joventut, Educació i Policia. Per a la regidora Silvia Verdú, “són iniciatives encaminades a que la gent vaja adquirint hàbits sostenibles i respectuosos”.

La regidora Silvia Verdú ha agraït la coordinació que sempre hi ha entre les regidories implicades, com Medi Ambient, Joventut, Educació i Policia, destacant que es tracta d’iniciatives encaminades a que la gent vaja adquirint hàbits sostenibles i respectuosos.

Verdú ha aprofitat per anunciar altres projectes que estan preparant-se, com la colocació en breu d’uns carregadors per a vehicles elèctrics, per donar resposta a una demanda que va creixent, i un estarà a la plaça de l’Ajuntament.

A més, el consistori disposa de dos nous vehicles elèctrics i sostenlbles. Un ja l’hem pogut veure pel carrer i l’altre arriba demà dijous.

I recordant les iniciatives posades en marxa estos últims mesos, la regidora ha recordat que ara fa un any va començar a aplicar-se una mesura que ha donat bons resultats, en tallar el trànsit de vehicles els caps de setmana en el tram del Passeig més usat per la gent jove (que va al parc i la tenda de dolços). En el cas del projecte de camins escolars segurs s’està preparant una enquesta per conèixer com arriba l’alumnat al centre educatiu, qui l’acompanya i per quins recorreguts. Tot per tal d’establir unes rutes que ajuden a reduir l’accés amb vehicles i facilitar que anar a peu siga segur.

També es posarà en marxa amb les escoles un carnet de mobilitat de l’alumnat per a estos tres últims mesos de l’any, una espècie de cartilla que anirà completant-se els dies que s’acudisca al centre a peu o amb mitjans de transport sostenibles, i qui la complete entrarà en el sorteig de 10 patinets amb el seu casc, fomentant anar al cole de forma sostenible.

La regidora ha tancat la presentació recordant que “el canvi climàtic és una realitat i, encara que no serà fàcil, podem aconseguir revertir la situació. A més en un poble xiquet com El Pinós les distàncies són curtes i és més fàcil apostar per la mobilitat sostenible. A més, campanyes com la presentada hui “treballen valors como que la gent menuda aprenga a circular correctament, a mirar abans de creuar un carrer, a compartir converses i rialles amb la gent que camina al seu costat o respirar aire pur.

Escolta la presentació íntegra de la campanya

Comparte esta noticia

Scroll al inicio
Ir arriba
Abrir chat
1
Hola, ¿En que podemos ayudarte?
Medios de Comunicación de Pinoso
Hola, ¿En que podemos ayudarte?